ADHD & ADD Mindfulness voor mensen met ADHD

Mindfulness voor mensen met ADHD

Mindfulness wordt steeds populairder als een manier om de geestelijke gezondheid te verbeteren. Maar wat is mindfulness, en kan het mensen met ADHD helpen? Deze post gaat in op mindfulness en de mogelijke voordelen ervan voor mensen met ADHD. Blijf kijken voor tips over hoe je met mindfulness aan de slag kunt gaan! Je kan mindfulmeditatie bezoeken voor meer tips!

Wat is mindfulness, en wat zijn de voordelen voor mensen met ADHD?

Mindfulness is de beoefening van tegenwoordige opmerkzaamheid. Het heeft zijn wortels in boeddhistische meditatie, maar het kan beoefend worden door mensen van elke (of geen) religieuze achtergrond. Er zijn veel voordelen aan mindfulness, vooral voor mensen met ADHD. Eén voordeel is dat het kan helpen impulsiviteit te verminderen en de concentratie te verbeteren. Dit komt doordat mindfulness helpt de geest te trainen om aandacht te schenken aan het huidige moment en afleidende gedachten los te laten.

Bovendien kan mindfulness helpen om de ernst van ADHD symptomen zoals hyperactiviteit en impulsiviteit te verminderen. Mindfulness kan ook helpen om de emotionele regulatie te verbeteren en stress en angst te verminderen. Voor mensen met ADHD kunnen deze voordelen leiden tot betere academische prestaties, betere relaties, en een groter algemeen welzijn.

Hoe kun je aan de slag met mindfulness als je ADHD hebt?

Veel mensen met ADHD merken dat mindfulness behulpzaam kan zijn bij het beheersen van hun symptomen. Mindfulness is een vorm van meditatie waarbij je zonder oordeel aandacht schenkt aan het huidige moment. Voor mensen met ADHD kan dit helpen om de concentratie en het concentratievermogen te verbeteren. Bovendien kan mindfulness ook helpen om angst te verminderen en een betere slaap te bevorderen. Als je geïnteresseerd bent om mindfulness te proberen, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te beginnen.

Zoek eerst een rustige plek waar je comfortabel kunt zitten of liggen. Sluit dan je ogen en concentreer je op je ademhaling. Als je je adem eenmaal onder controle hebt, begin je aandacht te schenken aan je gedachten en gewaarwordingen. Oordeel of bekritiseer jezelf niet, maar laat je gedachten gewoon komen en gaan als wolken in de lucht. Met oefening zul je merken dat mindfulness je kan helpen je ADHD symptomen beter onder controle te houden.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant