Artikelen De impact van je mindset

De impact van je mindset

De manier waarop jij je leven ervaart kan veranderen door het aannemen van de juiste mindset. De juiste mindset kan je leven namelijk gemakkelijker en leuker maken.

Hoe wij het leven ervaren is subjectief en is persoonlijk en uniek voor ieder persoon en wordt voornamelijk gedreven door het verhaal wat er in ons hoofd afspeelt. Het zijn verhalen die we onszelf vertellen en kan dit verhaal kan heel veel vormen aannemen. Ons gevoel van zelfvertrouwen (of gebrek aan) en wat wij geloven dat onze sterke en zwakke punten zijn zullen in dit verhaal gecreëerd zijn.

De mentaliteit waarop we terugvallen en ons humeur op dat moment wordt uiteindelijk de lens waardoor we de wereld bekijken.

Deze factoren veranderen de manier waarop we de wereld ervaren en kunnen dan ook een krachtige invloed hebben op het lichaam en de geest.

Wat is een mindset?

Misschien is het de moeite waard om even te kijken naar wat een mindset precies is. Zoals we zojuist al benoemde is een mindset een set houdingen en overtuigingen die we hebben. Dit heeft invloed op alles wat we doen, denken, voelen en ervaren.

De Amerikaanse psycholoog Carol S. Dweck ontdekte dat er twee denkstijlen zijn:

          De statische mindset

          Met een statische mindset ga er ervan uit dat intelligentie een gegeven is dat regelmatig moet worden bevestigd en gevalideerd. Mensen met een statische mindset gaan uitdagingen vaan uit de weg en hebben de neiging om op te geven als het ingewikkeld wordt. Kritiek wordt geïnterpreteerd als een bedreiging en ze zullen niet snel iets nieuws bijleren.

          De op groei gerichte mindset

Deze mindset is gebaseerd op de diversiteit van ieder mens met als belangrijkste, de mogelijkheid om te leren. Ze zien uitdagingen als groeimogelijkheden en fouten worden als leermomenten toegejuicht.

Het hebben van de verkeerde mindset hoeft geen probleem te zijn, je kunt namelijk altijd je mindset veranderen. Al moet je hier wel bewust mee omgaan en aan werken.

De impact van de op groei gerichte mindset op leren

Door een op groei gerichte mindset aan te nemen kan je openlijk nieuwe uitdagingen aangaan. Door uitdagingen aan te gaan en comfortabel te zijn met mislukkingen zijn we in staat om te groeien in het leven. Je kunt dan openlijk nieuwe uitdagingen aangaan. Het maken van fouten kan dan worden gezien als een kans om jezelf te verbeteren, in plaats van dat het demotiveert en frustreert.

 

 

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant