ADHD & ADD ADD test: Zelf online op ADD testen

ADD test: Zelf online op ADD testen

Mensen met ADD hebben moeite om zich te concentreren. En deze concentratieproblemen kunnen flink in de weg zitten wanneer je taken wilt uitvoeren. Indien jij je hier in herkent, is het slim om een ADD test uit te voeren. Door je online op ADD te testen kom je erachter in hoeverre jij met deze mentale stoornis te maken hebt. Op basis van het resultaat kun je leren hoe jij met ADD moet omgaan en op welke manier jij het probleem bij de kern kan aanpakken. Daardoor zul je veel minder tegen problemen aanlopen waar jij nu mee te maken hebt.

Doe nu de ADD test

Hieronder vind jij de ADD test waarmee jij in enkele minuten kunt achterhalen of jij met ADD te maken hebt. De test bestaat uit diverse vragen die gerelateerd zijn aan de symptomen die bij deze stoornis komen kijken. Zo ga je voor jezelf na in hoeverre je last hebt van impulsiviteit, op welke manier ADD invloed heeft op jouw dagelijkse taken en op welke momenten jij hier het meest last van hebt. Op basis van de uitslag kun je beslissen of je een volledige test laat uitvoeren door een psycholoog, die jou verder kan helpen bij het diagnostiseren van ADD.

Herken je je in veel van de onderstaande punten van de test? Dan heb je waarschijnlijk ADD.

Waarom moet je op ADD testen?

Een online test is de eerste stap om meer over jouw brein te leren. Mensen met ADD kunnen vaak lastig met hun impulsiviteit omgaan, waardoor zij tegen allerlei problemen op school, op het werk en ook thuis aanlopen. Dit is zonde, want ADD is vandaag de dag goed te behandelen. Zo kun jij dus ook de obstakels waar jij nu dagelijks tegenaanloopt leren vermijden en een rustiger leven tegemoet gaan.

Als jij online op ADD test dan leer je over de verschillende symptomen die bij ADD komen kijken. Een duidelijk beeld van deze symptomen is noodzakelijk om vast te kunnen stellen dat jij hier inderdaad mee te maken hebt. Wanneer uit de test naar voren komt dat jij op dit moment aan ADD lijdt, is het gemakkelijker om samen met een psycholoog te kijken op welke manier jij nu verder kunt gaan om leren om te gaan met deze mentale stoornis. Waarschijnlijk krijg jij dagelijks te maken met de limieten in jouw hoofd die door de stoornis worden veroorzaakt, dus is het zonde als je hier niet actief mee aan de slag gaat.

De uitslag van de ADD test

Na een online ADD test raden wij aan om via jouw huisarts in contact te komen met een psycholoog die jou verder kan ondervragen over jouw symptomen. Bij een psycholoog krijg jij gedurende een of meerdere gesprekken een beter beeld van jouw symptomen. Zo kan het zijn dat jij op basis van een diagnose niet alleen aan ADD lijdt maar ook te maken hebt met symptomen die bijvoorbeeld bij ADHD komen kijken.

Kunnen volwassenen ADD hebben?

De online test voor ADD is geschikt voor kinderen en volwassenen. Deze laatste groep kan namelijk ook aan ADD lijden. Ondanks dat we vandaag de dag vooral horen over kinderen die met ADD te maken hebben, bestaat nog steeds een significant deel van de groep mensen met ADD uit volwassenen. Veel volwassenen worden ook pas later in hun leven gediagnostiseerd waardoor zij al jaren met symptomen kampen maar hier weinig tegen kunnen doen. Pas zodra zij een test doen – online of bij de psycholoog – worden bepaalde mentale trekjes die zij al hun hele leven hebben duidelijk. Online op ADD testen is dus ook voor volwassenen aan te raden.

Wat moet je doen als ADD hebt?

Wanneer uit de test blijkt dat jij mogelijk ADD hebt, hoef jij je nergens zorgen over te maken. Het is een aandoening die simpelweg bij een deel van de bevolking voorkomt. Je kunt ADD vaak zelf niet direct behandelen, omdat hier een speciale behandeling voor vereist is. De symptomen die bij deze stoornis komen kijken kunnen allerlei vormen aannemen, waarbij een behandelplan dan ook voor ieder persoon anders wordt samengesteld. Sommigen krijgen medicijnen, zoals Ritalin, Concerta of LTO3, terwijl anderen juist het meest gebaat zijn bij een therapeutische behandeling.

Leren wat ADD precies is

Wat erg belangrijk is, is het begrijpen wat ADD precies inhoud. Het heeft namelijk ook heel veel pluspunten. Denk aan de hyperfocus bijvoorbeeld, waarbij een klus wordt afgemaakt met een geweldige precisie. Of de creativiteit.

Dr Gabor Mate, een zeer bekende doktor uit Canada heeft een mooi boek geschreven hierover, uit zijn eigen ervaringen met ADD. Gabor heeft ondertussen meerdere succesvolle boeken geschreven die zijn vertaald in meer dan 20 talen. Dit boek is een must voor een ieder die meer wil begrijpen over ADD.

 

Leren omgaan met ADD

Er zijn wereldwijd miljoenen mensen die lijden aan ADD en die hier ook op een goede manier mee hebben leren omgaan. Uiteindelijk sta jij er dus niet alleen voor. Door middel van een diagnose wordt het duidelijk waar de zwaktes voor jou liggen om hiermee om te gaan, zodat jij in jouw hoofd ook beter kunt begrijpen wat er nodig is om de mentale rust te krijgen die je door ADD op dit moment moeilijk kunt vinden. Ondanks dat het even duurt voordat je leert hier volledig mee om te gaan, zul je naarmate de tijd vordert gemakkelijker de symptomen kunnen behandelen.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

1 REACTIE

  1. Fijn dat ik dit tegen ben gekomen, ik denk dat ik nu begrijp waar ik mijn hele leven al mee heb geworsteld ik ben nu 55 jaar. Ik heb op de lagere school altijd het gevoel gehad achter de feiten te lopen,, ze kan het wel als ze maar beter haar best doet,, dat deed ik ook volgens mij maar het lukte moeizaam.
    ik heb het gecompenseerd door op andere manieren wel iets te kunnen en dat werd later Con doet het wel , die kan het . Dit heeft me wel een burn-out opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

We versturen geen spam. Belooft!

Ook interessant