Intelligentie Wat is het hoogste IQ?

Wat is het hoogste IQ?

Er is een wezenlijk verschil tussen het hoogste IQ en het hoogst gemeten IQ. De Amerikaan William James Sidis staat namelijk bekend als de slimste mens op aarde, maar zijn IQ is nooit vastgesteld door middel van een IQ test. Het IQ van William James Sidis kon ook niet gemeten worden, want hij leefde in de periode 1898 tot 1944, en een IQ test was toen nog niet mogelijk. Het IQ van William wordt geschat tussen de 250 en 300.

Intelligentste mensen op de wereld

 1. William James Sidis met een IQ van tussen de 250 en 300 (geschat)
 2. Terence Tao met een IQ van tussen de 225 en 230
 3. Christopher Hirata met een IQ van 225.
 4. Kim Ung-yong met een IQ van 210.
 5. Dr. Evangelos Katsioulis met een IQ van 198.
 6. Garry Kasparov met een IQ van 194.
 7. Rick Rosner met een IQ van 192
 8. Mislav Predavec met een IQ van 192
 9. Marilyn Vos Savant met een IQ van 190.
 10. Leonardo da Vinci met een IQ van tussen de 180 en 190.
 11. Albert Einstein met een IQ van tussen de 160 en 190.

Benieuwd naar jouw IQ? Je kunt je IQ laten meten door een Gratis IQ test te doen op deze website.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

1 REACTIE

 1. Aangenomen dat er in de loop van de geschiedenis zo’n 100 miljard mensen hebben geleefd en IQ standaard normaal verdeeld is met µ = 100 en σ = 15 kan berekend worden dat de intelligentste persoon aller tijden een IQ van ongeveer 201 moet hebben gehad. 201 komt overeen met een verschil van 6,71 keer 15 van het gemiddelde van 100. De kans van voorkomen daarvan bedraagt bij een normale verdeling 1 op honderd miljard. Overigens valt er mijns inziens veel voor te zeggen om voor IQ uit te gaan van een Lognormale verdeling in plaats van een normale verdeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant