Vraag & Antwoord Wat is een quotiënt?

Wat is een quotiënt?

Een quotiënt wordt vooral veel in wiskundige berekeningen gebruikt. Het resultaat van een deling is het quotiënt. Het quotiënt wordt ook in andere gevallen gebruikt. Zoals bij het meten van wiskundige objecten. Hierbij kun je denken aan piramides. Hierbij kan de metrische ruimte ook worden bepaald.

Het quotiënt wordt ook gebruikt om het IQ te meten. IQ staat namelijk voor Intelligence Quotiënt. Hierbij wordt uitgegaan van een standaardintelligentie van honderd, die bij de chronologische leeftijd hoort. Het IQ is ontwikkeld door Henry Goddard. Hij gebruikte het Quotiënt voor een berekening waarbij de verstandelijke leeftijd wordt gedeeld door de chronologische leeftijd. Dit wordt dan maal 100 gedaan en daar komt dan een duidelijk IQ uit. Alle IQ testen worden zo ontworpen dat het gemiddelde op 100 uit zal komen. Er kunnen betrouwbaarheidstesten worden uitgevoerd om te kijken of de IQ-test wel echt werkt. Ook moet je er vanuit gaan dat andere factoren belangrijk zijn. Denk aan slechte nachtrust of stress.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant