Vraag & Antwoord Wat betekent niet-aangeboren hersenletsel?

Wat betekent niet-aangeboren hersenletsel?

Een niet-aangeboren hersenletsel is een beschadiging in de hersenen die er bij de geboorte nog niet was. Dit is dus anders dan een ziekte waar je mee geboren bent en komt altijd later opzetten. Dit kan worden verdeeld in twee groepen: traumatisch hersenletsel en niet-traumatisch hersenletsel.

Niet-traumatisch hersenletsel

Bij een niet-traumatisch hersenletsel gaat het om hersenletsel zoals kanker of een herseninfarct. Ook zuurstofgebrek of rookvergiftiging kan te maken hebben met niet-traumatisch hersenletsel.

Een niet-aangeboren hersenletsel kan lang niet altijd worden hersteld. Soms is de schade blijvend, maar er zijn ook gevallen waar wel genezing mogelijk is. Het kan echter wel een tijd duren tot alles goed hersteld is. Hoe het genezingsproces zal zijn is dus moeilijk aan te geven. Een arts kan je hier al meer informatie over geven.

Traumatisch hersenletsel

Traumatisch hersenletsel ontstaat door bijvoorbeeld een ongeluk, een klap tegen het hoofd met een zwaar voorwerp of een valpartij. Ook het shaken-baby syndroom behoort tot het traumatische hersenletsel.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant