Wat betekent niet-aangeboren hersenletsel?

0
172

Een niet-aangeboren hersenletsel is een beschadiging in de hersenen die er bij de geboorte nog niet was. Dit is dus anders dan een ziekte waar je mee geboren bent en komt altijd later opzetten. Dit kan worden verdeeld in twee groepen: traumatisch hersenletsel en niet-traumatisch hersenletsel.

Niet-traumatisch hersenletsel

Bij een niet-traumatisch hersenletsel gaat het om hersenletsel zoals kanker of een herseninfarct. Ook zuurstofgebrek of rookvergiftiging kan te maken hebben met niet-traumatisch hersenletsel.

Een niet-aangeboren hersenletsel kan lang niet altijd worden hersteld. Soms is de schade blijvend, maar er zijn ook gevallen waar wel genezing mogelijk is. Het kan echter wel een tijd duren tot alles goed hersteld is. Hoe het genezingsproces zal zijn is dus moeilijk aan te geven. Een arts kan je hier al meer informatie over geven.

Traumatisch hersenletsel

Traumatisch hersenletsel ontstaat door bijvoorbeeld een ongeluk, een klap tegen het hoofd met een zwaar voorwerp of een valpartij. Ook het shaken-baby syndroom behoort tot het traumatische hersenletsel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here