Overig Waar kun je Ritalin kopen?

Waar kun je Ritalin kopen?

Wellicht komt de naam Ritalin je bekend voor, maar weet je niet precies wat het is. Ritalin is een medicijn dat verwant is aan amfetamine. De werkzame stof van Ritalin, methylfenidaat, is sinds het jaar 1954 internationaal op de markt. Het gebruik van dit medicijn zal de afgifte van dopamine en noradrenaline verhogen. Je voelt je bij inname van het medicijn vaak alerter en ook zie je vaak een verbetering in je concentratieniveau.

Ritalin wordt vaak voorgeschreven voor mensen met ADHD of mensen met narcolepsie (slaapzucht), maar door het effect van een verhoogde concentratie en een alerter gevoel, willen veel mensen zonder ADHD dit medicijn ook ‘recreatief’ gebruiken. Dit kan echter gevaarlijk zijn, omdat de kans op verslaving aan dit medicijn erg groot is. Daarom is het belangrijk om te weten dat Ritalin te koop is alleen na het verkrijgen van een doktersrecept.

In dit blogartikel gaan we iets dieper in op waar Ritalin te koop is en hoe je Ritalin bestellen kunt. Wil je eerst nog meer weten over het medicijn zelf, lees dan hier het eerdere artikel dat wij schreven over wat Ritalin is?

Waar is Ritalin te koop?

Aangezien Ritalin een medicijn is dat onder de Opium- en Geneesmiddelenwet valt, mag je het dus alleen kopen op doktersrecept. Met een recept van je arts kun je dan Ritalin kopen bij een apotheek.

Helaas zijn er ook websites die Ritalin aanbieden zonder de noodzaak van het hebben van een doktersrecept. Echter raden wij jou dat af. Ritalin bestellen via zo’n website is namelijk niet verstandig. Je weet namelijk nooit door wie het medicijn gemaakt is en of ze wel ‘echt’ zijn. Kortom, je weet niet wat je krijgt en deze pillen zouden wel eens gevaarlijke stoffen kunnen bevatten.

Mocht je nu de vraag hebben of Ritalin online kopen betrouwbaar is, dan zou ons antwoord nee zijn! Hetzelfde geldt voor Ritalin kopen via een forum. Ook al denk je de mensen waarvan je het koopt juist wel goed te kennen, vertrouw het niet! Het is met Ritalin heel makkelijk om een verkeerde of te hoge dosering te nemen.

Ritalin doktersrecept

Ritalin bestellen online en dus het gebruik van Ritalin zonder doktersvoorschrift puur voor zelfmedicatie, brengt grote risico’s met zich mee vanwege de bijwerkingen die Ritalingebruik met zich meebrengt en de grote kans op overdosering. De meest voorkomende bijwerkingen van Ritalin zijn een gebrek aan eetlust, buikpijn, hoofdpijn, angsten en nervositeit en soms moeite met inslapen.

Heb je Ritalin genomen zonder dat je daar een recept van je dokter voor had, en voel je je niet goed na het innemen van het medicijn, kan het goed zijn dat je een te hoge dosis hebt genomen en de symptomen van een overdosis ervaart. Dit kan erg gevaarlijk zijn, dus neem dan altijd contact op met een arts!

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant