Autisme Schizofrenie en autisme

Schizofrenie en autisme

Autisme en schizofrenie blijken in verband te staan met autisme. Na ongeveer één maand blijkt er bij allebei de stoornissen iets fout te gaan bij de aanleg van de hersens. Wanneer deze fout ontstaat is er een opeenstapeling van reacties en mondt dit in sommige gevallen uit tot autisme of schizofrenie. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat schizofrenie veel voorkomt in families waar er ook autisme voorkomt. Er zijn een aantal overeenkomende gedragskenmerken van schizofrenie en autisme. Je kunt denken aan problemen bij het leggen van verbanden, inlevingsvermogen in de ander en het herkennen van emoties. Schizofrenie komt net als autisme vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. De ernst van allebei de stoornissen is per geval verschillend.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant