Reboot optics Blauw Licht Filter Bril

0
550
Reboot optics Blauw Licht Filter Bril

Regelmatig lees je berichten dat blauw licht, afkomstig van tv’s, computerschermen en smartphones, slecht zou zijn. Té veel blauw licht zou onder andere leiden tot oogvermoeidheid, slaapproblemen en netvliesveroudering. Sindsdien zijn er diverse fabrikanten met zogenoemde blauw licht filter brillen op de markt. In een al eerder artikel hebben wij gekeken naar de mythes en feiten van blauw licht. Dit keer nemen de blauw licht filter brillen van BrightLife onder de loep. Filteren de BrightLife blauw licht filter brillen daadwerkelijk het blauwe licht weg?

Blauw licht filterende werking van de brillen

BrightLife vertelt niet hoeveel procent van het blauwe licht wegfiltert en specificeert ook niet welke golflengtes weggefilterd worden. Voor het testen welke golflengtes worden weggefilterd hebben we gebruik gemaakt van de UPRtek compact spectrometer MK350D [1].

Beide brillen worden onderworpen aan twee testen, namelijk een test met daglicht en een test met licht dat afkomstig is van een computerscherm. In beide testen wordt gekeken hoe goed het blauwe licht weggefilterd wordt door de brillen.

Het volgende spectrum hebben wij gemeten op een bewolkte dag:

Daglicht test bril

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here