ADHD & ADD Omgaan met ADHD als jongen

Omgaan met ADHD als jongen

Toen ik jonger was, had ik altijd het gevoel dat ik anders was dan andere kinderen. Ik kon me niet concentreren in de klas en dagdroomde de hele tijd. Mijn leraren zeiden altijd tegen mijn ouders dat ik me meer moest concentreren en dat ik “de klas verstoorde” Wat bleek, ik had ADHD. Dit was een groot besef voor mij en mijn familie. In deze blogpost bespreken we hoe je als jongen kunt omgaan met ADHD. Als je een ouder bent van een jongen die gediagnosticeerd is met ADHD, of als je vermoedt dat je kind ADHD kan hebben, lees dan alsjeblieft verder!

Uzelf informeren over de stoornis

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw kind te helpen om te gaan met ADHD. Ten eerste is het belangrijk om uzelf te informeren over de stoornis. Dit zal u helpen het gedrag van uw kind te begrijpen en hoe u er het beste mee om kunt gaan. Er zijn veel bronnen beschikbaar online en in bibliotheken. U kunt ook steungroepen vinden voor ouders van kinderen met ADHD. Deze groepen kunnen u informatie en steun bieden van andere ouders die met dezelfde problemen te maken hebben. Bezoek Jongensvragen.nl voor meer informatie hierover.

Een routine creëren voor uw kind

Een ander belangrijk punt is het creëren van een routine voor uw kind. Met een vast schema voelt uw kind zich meer in controle en minder overweldigd. Zorg ervoor dat er tijd is voor huiswerk, klusjes en spelen. Dit zal hen helpen om geconcentreerd te blijven en te voorkomen dat ze zich vervelen. Het is ook belangrijk om lichaamsbeweging aan te moedigen. Het is aangetoond dat lichaamsbeweging gunstig is voor kinderen met ADHD. Het kan hen helpen om overtollige energie kwijt te raken en de concentratie te verbeteren.

Praten met uw kind over zijn stoornis

Ten slotte is het essentieel om met uw kind te praten over zijn stoornis. Dit zal hen helpen om te begrijpen waar ze mee te maken hebben en hoe ze ermee om te gaan. Het is ook belangrijk om ondersteunend en begripvol te zijn. Vergeet niet dat uw kind zich niet opzettelijk misdraagt, het worstelt gewoon met een stoornis die het moeilijk maakt om zijn gedrag onder controle te houden. Met uw hulp en steun zal het deze uitdagingen kunnen overwinnen en een gelukkig en succesvol leven kunnen leiden!

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant