Vraag & Antwoord Gemiddeld vetpercentage

Gemiddeld vetpercentage

Het gemiddelde vetpercentage is voor vrouwen en mannen niet gelijk. Over het algemeen hebben vrouwen een hoger vetpercentage dan mannen. Vrouwen hebben een gemiddeld vetpercentage van 25 tot 31 procent en mannen hebben een vetpercentage van tussen de 18 en 25 procent. Een vrouw die 64 kilo weegt heeft dus ongeveer 16 tot 20 kilo aan vet. Een man van 85 kilo gaat het om 15 tot 21 kilo aan vet.

Vetpercentage vrouwen

Vrouwen (% lichaamsvet)
Atleten 14-20
Goede conditie 21-24
Normaal/gemiddeld 25-31
Overgewicht ≥ 32

Vetpercentage mannen

Mannen (% lichaamsvet)
Atleten 6-13
Goede conditie 14-17
Normaal/gemiddeld 18-25
Overgewicht ≥ 26

Een beetje vet is gezond

Een beetje vet is gezond voor het lichaam. Vet beschermd je organen, maakt diverse hormonen aan en zorgt voor een reservevoorraad van energie. Te veel vet is daarentegen wel ongezond en wordt in verband gebracht met diverse ziektes.

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant