Autisme Speelgoed voor kinderen met autisme

Speelgoed voor kinderen met autisme

Een van de momenten om volop van te genieten is wanneer je kinderen spelen. Natuurlijk geldt dit ook voor kinderen met autisme. Ze kunnen zichzelf vermaken en ontwikkelen met de hulp van het juiste speelgoed. Het hoeft niet moeilijk te zijn om ook speelgoed voor hun te vinden. We hebben een top 7 speelgoed voor kinderen met autisme samengesteld. Hierbij hebben we speelgoed gekozen wat algemeen beschikbaar is. Je hoeft dus niet lang te zoeken om het te kopen of te vinden in een winkel. Laten we de top 7 met je doornemen, zodat je een keuze kunt maken.

1. De Playable Art Stick

Playable Art StickHet is mogelijk om met deze kleurrijke sticks de ontwerpmogelijkheden en fantasie uit te breiden. Alle stukken zijn van hout gemaakt en alle houtstukken zijn uitgerust met de TURN aansluiting om ze gemakkelijk te verbinden met andere modules. Het is mogelijk om zo een eindeloze range van ontwerpen en configuraties te maken. Er zijn vele verschillende elementen en zaken te verkrijgen waar je gebruik van kunt maken. Het speelgoed “de playable art stick” is gemaakt van het beste esdoornhout gemaakt. Het pakket heeft 12 stokken in 12 kleuren. In combinatie met andere modules kun je hier urenlang mee spelen. Het speelgoed is in Duitsland ontworpen.

Meer informatie over “De Playable Art Stick

2. Een pluche giraffe

pluche giraffeWat is er nu mooier dan om te genieten van een zeer grote pluche dier. Een giraffe is hierbij slechts een zeer goed voorbeeld. Wie wil er immers niet spelen met een exotisch dier welke je op een safari kunt tegenkomen. Het zorgt voor een mooie aanvulling en verrijking van iedere kinderkamer. De autistische kinderen kunnen hier urenlang mee spelen en knuffelen. Het is een zeer goede keuze welke volop mogelijkheden biedt.

Uiteraard kun je ook voor een grote knuffelhond kiezen, een zeedier, beer of een andere knuffel. Een knuffel is voor ieder kind een uitlaatklep van zijn of haar emoties. Het maakt hierbij natuurlijk niet uit of een kind autistisch is of niet. Het is heerlijk om even te knuffelen en om met het knuffeldier te spelen.

Je ziet vele kinderen kun knuffels overal meenemen waar ze naartoe gaan. Ze kunnen niet meer zonder hun knuffel. Het is een must om samen met de knuffel op pad te gaan. Het is hun maatje, hun kindje en hun plezier. Het is hierdoor een zeer goed cadeau om ze te geven. Natuurlijk hoe het niet altijd een boomlange giraffe te zijn. Het kan ook gerust een kleiner dier zijn.

 

Meer informatie over “De Playable Art Stick

3. Legpuzzels

Winnie the Pooh puzzel

Wanneer we legpuzzels noemen denk je misschien direct aan puzzels met duizenden stukjes. Puzzels waar je urenlang voor aan de keukentafel moet zitten om ze compleet te maken. Het is vaak moeilijk om hem af te krijgen. Het is ook niet echt een cadeau of speelgoed welke geschikt is voor kinderen met autisme. We hebben het hier dan ook over andere legpuzzels. Het gaat hier om de kleinere houten varianten waarbij een houten dier is uitgehaald en welke je terug kunt leggen.

Een goed voorbeeld is de Winnie de Poeh legpluzzel. Het is een puzzel van 24 stukjes en nog geen 30 centimeter groot. Er zijn mooie kleuren en figuren gebruikt. Ze kunnen allemaal op de juiste plek geplaatst worden in de legpuzzel. Het is natuurlijk mooi om Winnie de Poeh te herkennen en de andere vrienden van Winnie de Poeh. Het is een puzzel welke ook geschikt is voor kinderen met autisme. Ze kunnen zich goed vermaken met deze puzzel.

Meer informatie over “De Winnie de Poeh legpluzzel

4. Het houten spel de 5 zintuigen

Houten spel De 5 zintuigen

Beleduc heeft vele goede kinderspellen op de markt gebracht. Een van de spellen is het houten spel van de 5 zintuigen. Het is een spel waarbij je de zintuigen moet gebruiken en ontdekken. De kinderen leren meer over de zintuigen en kunnen leren door te spelen. Het is de basis van het speelgoed van Beleduc. Het is ook speelgoed wat je kinderen bezighoudt. Het is entertainment met een twist. Het is een educatief spel waar je volop van kunt genieten. De kwaliteit is ook uitermate goed. Het speelgoed is bijzonder veilig en ook op een hoog niveau afgewerkt. Het is niet vreemd, dat het speelgoed zo lang meegaat. Het is goed om het beste uit het speelgoed te halen.

Meer informatie over “Het houten spel de 5 zintuigen

5. Crazy Playhouse Bridge

Crazy Playhouse BridgeWat is er nu mooier dan wanneer het mooi weer is om naar buiten te gaan? Het is heerlijk om te genieten van de Crazy Playhouse. Het is een buitenspeel toestel waar iedereen van kan geneiten. Een mooie glijbaan maakt het helemaal af. Natuurlijk is het wel belangrijk, dat de kinderen niet te groot zijn.

Het toestel bestaat uit een klimtoren met krijtbord. Er zijn luikjes in felle kleuren en er zijn volop speciale hoekverbindingen. Alles is ontworpen vanuit het oogpunt van veiligheid. De klimtoren heeft ook een mooie glijbaan. Het is trouwens mogelijk om alles nog verder uit te breiden met verschillende modules. Het is een groot voordeel. Zo kun je namelijk nog extra speelelementen toevoegen. Een houten brug naar een tweede toren bijvoorbeeld? Of misschien een ravijn welke over de jungle gaat? Autistische kinderen kunnen hier ook volop van genieten en hier urenlang mee spelen.

Meer informatie over “Crazy Playhouse Bridge

6. Fat Brain Toys Wimzle

Fat Brain Toys WimzleDit spel “Fat Brain Toys Wimzle” is een feest voor de zintuigen. Je ziet er volop gekleurde ballen welke de aandacht trekken. Er is een hoofdbal met daarbij vier staven welke aan het einde ook een bal heeft. De ballen hebben hun eigen kleuren en ook hun eigen structuur. Het stimuleert allemaal de zintuigen van de kinderen. Het is een zeer bijzonder en leuk stuk speelgoed waar ook vele autistische kinderen volop van genieten.

 

Meer informatie over “Fat Brain Toys Wimzle

7. Ballen!

Bumba Ballenbad

Natuurlijk kunnen we ook altijd terugvallen op de golden oldies onder het speelgoed, namelijk het ballenbad! Het is goed om te kiezen voor speelgoed waar we altijd lol mee kunnen hebben. Een bal is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Ook is het een zeer geschikt speelgoed voor kinderen welke autistisch zijn. Het is prettig en goed om hier volop van te genieten.

Meer informatie over “Het ballenbad

Zit er niks tussen?

Zit er niks tussen, maar wel nog steeds op zoek naar een stuk leuk speelgoed voor een kind met autisme? Neem dan zeker nog een kijkje met een veel grotere lijst met speelgoed!

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant