Overig Hoe zorg je dat je vakantie perfect geregeld is?

Hoe zorg je dat je vakantie perfect geregeld is?

Vakantie is altijd een fijn vooruitzicht, toch kan het ook veel stress opleveren. Zeker vlak voordat je op vakantie gaat, er moet namelijk nog zo veel geregeld worden. Hoe zorg je dat je vakantie perfect is geregeld. In dit artikel zetten we een aantal belangrijke dingen die je moet regelen op een rijtje, zodat je zonder stress op vakantie kunt gaan.

busje

Reisvoorbereiding

Het voorbereiden van de reis is heel erg belangrijk. Zelfs als je van plan bent om geen reisplanning te maken, zul je toch bepaalde dingen moeten regelen. Als eerste moet je kijken naar het type vervoer, er is verschil tussen op reis met het vliegtuig of met de bus. Als je van plan bent om met het openbaar vervoer te reizen, dan is het verstandig om op tijd te gaan kijken naar vlieg- of treintickets. Ga je Europa of de rest van de wereld verkennen in een busje? Dan ben je natuurlijk een groot deel van de voorbereiding bezig het kopen/ huren van een busje. Voor het huren van een auto of busje, kun je terecht bij Adrem Limburg.

 

Als je verder weg gaat dan Europa, is het belangrijk om een afspraak te maken bij de GGD of een travelclinic, zodat je de juiste inentingen krijgt. Soms is het ook nodig om malariapillen mee te nemen. Zorg er daarnaast voor dat je de op tijd het juiste visum aanvraagt. Voor sommige landen kan het wel een maand duren voordat je je visum binnen hebt. Ook moet je vaak een hoop papierwerk regelen. Sluit een goede reisverzekering af zodat je overal ter wereld verzekerd en beschermd bent. Bepaal ook van tevoren je budget, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

bergen

Bankzaken op orde hebben

In Nederland werken pinpassen met Maestro, maar dit wordt niet overal gebruikt. Op de website van Maestro kun je elke pinautomaat die het accepteert lokaliseren. In sommige landen is het beter om een VISA card te hebben, omdat deze wijder geaccepteerd worden. Kijk goed naar de geldigheid van je pinpas en creditcard, zodat je niet ineens zonder pas komt te zitten. Daarbij moet je je betaalpas op ‘’wereldwijd gebruik’’ zetten tegenwoordig, omdat je anders deze niet kan gebruiken buiten Europa. Als je gewoon met de auto op pad gaat naar Duitsland dan kun je gewoon met je normale pas betalen.

 

 

Thuis goed achterlaten

Voor een fijne terugkomst van je vakantie kan het een hoop schelen als je je zaken in Nederland goed hebt achtergelaten. Geef het op tijd aan bij je baan of licht je klanten en personeel in als je eigen baas bent. Ook moet je niet vergeten om tijdig je huur op te zeggen. Liever niet je kamer of woning kwijt? Dan kun je je woning in de tussentijd verhuren, check wel even met de huurbaas of dit mag. Hier kun je dan ook nog eens wat extra geld mee verdienen, wat op reis natuurlijk zeker van pas komt. Weet je zeker dat je meer dan 8 maanden wegblijft uit Nederland en een verre reis gaat maken? Dan moet je je officieel uitschrijven bij de gemeente. Er is een speciale reisverzekering voor mensen die langdurig op reis zijn en niet meer ingeschreven staan in Nederland.

vakantie

Checklist

  • Bepaal je reisbudget
  • Vraag eventueel een benodigd visum aan
  • Zorg dat je de juiste inentingen hebt voor het land waar je naartoe gaat
  • Sluit een goede reisverzekering af
  • Schaf de juiste kleding aan
  • Geef het op tijd aan bij je baan of licht je klanten in
  • Zeg je huur tijdig op, of verhuur je huis onder
  • Zeg onnodige abonnementen op
  • Boek trein- of vliegtickets, of huur een auto of busje. Voor als je met meerder personen een weekend of weekje weg gaat, kun je een personenbusje huren in Limburg

 

Hoe zorg je dat je vakantie perfect geregeld is? Onder andere met deze tips kun je jouw reis gaan plannen en regelen. Vergeet natuurlijk vooral niet te genieten van het proces, niet alleen van de reis zelf maar ook van de voorbereidingen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant