Artikelen Ga met de auto op pad in Duitsland

Ga met de auto op pad in Duitsland

ROADTRIP! Stap in de auto, ga op pad en we zien wel waar we uitkomen. Een heerlijke manier van vakantie vieren. Geen strak geplande reis, maar lekker mee laten voeren door het moment. Er is zo veel mooie natuur en leuke steden en dorpen op rijafstand. Zonde om telkens het vliegtuig te pakken. Daarom zeggen wij, dit jaar gaan we op de ultieme roadtrip tijdens een vakantie in Duitsland!

Waar gaan we allemaal naar toe?

Om niet totaal onvoorbereid op pad te gaan stellen we een paar hoogtepunten samen waar jullie langs kunnen rijden op jullie roadtrip. Een beetje houvast is dan toch wel fijn.

Als jullie van water houden dan moeten jullie zeker lang de Walchensee in de deelstaat Beieren gaan.  Dit meer is adembenemend om te zien met de azuurblauwe kleur. Het meer staat bekend als het diepste en grootste bergmeer, met een diepte van maar liefs 192 meter. Dit kleur water verwacht je misschien op vakantie aan de Middellandse zee, maar vind je dus ook gewoon in het binnenland.

Een andere must see in Duitsland is de Königsee, het “Beierse Fjord”. Dit meer ligt dicht bij de grens van Oostenrijk. Een stukje rijden dus, maar zeker de moeite waard. Je vindt hier alleen al 260 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden, maar jullie kunnen hier ook lekker mountainbiken of paragliden. Ook watersportliefhebbers kunnen hun geluk niet op tijdens hun bezoek aan dit prachtige gebied.

Voor de mensen zonder hoogtevrees raden wij zeker de Gaierlay hangbrug aan, een 360 meter lange hangbrug in de deelstaat Rheinland-Pfalz. Op deze brug heb je een prachtig uitzicht over de mooie Duitse natuur.

Ook erg mooi om heen te gaan: Sauerland. Dit rustige en landelijke deel van Duitsland is zeer de moeite waard. Met een vakantiehuis in Sauerland kun je het zelf ontdekken!

Mooie steden

Nu snappen wij dat niet iedereen enthousiast wordt van dagenlang struinen door de bossen en bergen van Duitsland, maar liever mooie, historische steden bezoekt om lekker op het terras te zitten, van de gebouwen te genieten en cultuur op te snuiven.

Uiteraard moeten jullie zeker langs Berlijn. Deze stad ademt historie. Er is zo veel te zien, waardoor een korte stop eigenlijk niet mogelijk is. Huur een vakantiehuis en neem de tijd! Rustig de stad ontdekken. Keulen is een stad vol historie, lekker dicht bij de Nederlandse grens. Perfect voor een korte stop tijdens jullie roadtrip Ook Düsseldorf is dicht bij de grens en een leuke stad om even lekker te shoppen.

Waar de reis ook naar toe gaat. Eén ding is zeker. Ons buurland is zo mooi en hier kun je weken rondrijden. Keuzes maken is dus essentieel. Boeken jullie een vakantiehuis in de Eifel, gaan jullie met de tent op pad of slapen jullie in de auto?

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant