Artikelen Marc Bolderman: “Duurzaamheid en een kinderlach gaan boven winst”

Marc Bolderman: “Duurzaamheid en een kinderlach gaan boven winst”

Dagelijks worden duizenden kinderen in Nederland naar school gebracht en weer opgehaald met speciaal vervoer. Omdat ze niet in de buurt van school wonen, of omdat ze niet zelfstandig kunnen reizen met de fiets of het openbaar vervoer. Vervoersbedrijf Willemsen-De Koning is een van de partijen die ervoor zorgt dat deze kinderen veilig worden vervoerd. “Wij vervoeren met zorg, en dat is vooral bij leerlingenvervoer natuurlijk van groot belang,” aldus Marc Bolderman, die de dagelijkse leiding heeft van Willemsen-De Koning. 

“Voor het leerlingenvervoer is meer nodig dan een busje en een bestuurder. Er moet een vertrouwensband opgebouwd worden tussen de chauffeur en de kleine passagier,” legt Marc Bolderman uit. “De kinderen die bij de chauffeurs instappen zijn soms kwetsbaar of hebben een geestelijke- of lichamelijke beperking. Ze hebben daarom een andere benadering en meer aandacht nodig. Onze chauffeurs krijgen daar speciale opleidingen en trainingen voor. Daarnaast proberen we ook zoveel mogelijk vastigheid te bieden: dezelfde tijd, dezelfde route en bovenal dezelfde chauffeur. Zo is er ook ruimte om een vertrouwensband op te bouwen tussen het kind, de ouder en de chauffeur.”

Luisterend oor

En die connectie is onmisbaar in het leerlingenvervoer, onderstreept Marc Bolderman. “Je vervoert toch het kostbaarste bezit van mensen, hun kind. Het is dus belangrijk om zo veilig mogelijk te rijden. Maar ouders moeten de chauffeurs ook op persoonlijk niveau kunnen vertrouwen. Je kind elke ochtend meegeven aan een vreemde voelt voor niemand goed.” Dat Willemsen- De Koning erin slaagt om het vertrouwen van ouders en kinderen te winnen blijkt wel uit de verhalen van de chauffeurs. “Kinderen maken tekeningen voor ze, of luchten hun hart over een ruzie die ze hadden op school. Soms nemen ze iets lekkers mee van huis speciaal voor de bestuurder. Kinderen bouwen echt een persoonlijke relatie op met onze chauffeurs. Het is bijzonder om te zien dat we echt een positief verschil kunnen maken in de beleving van hun dag.”

Willemsen- De Koning

Naast het vervoer van kinderen is personenvervoerder Willemsen-De Koning ook gespecialiseerd in zorg-, regiotaxi- en werknemersvervoer. Eind jaren negentig nam Marc Bolderman het roer over en breidde de, tot dan toe lokaal georiënteerde, onderneming uit tot een landelijke speler. Inmiddels is Willemsen- De Koning een van de grootste personenvervoerders van Nederland. “Met de groei van ons bedrijf groeide ook onze aandacht voor een duurzame manier van ondernemen. Zo hebben we ons wagenpark flink verduurzaamd en rijdt het overgrote deel van onze auto’s op duurzame energie, een deel elektrisch, een deel op groengas en een deel op waterstof. Daarnaast hebben we ons eigen garagebedrijf, hierdoor kunnen we onze afvalproducten zo verwerken dat er nauwelijks restafval is.”

“Als een deel van je omzet wordt gegenereerd met het vervoeren van kinderen,” stelt Marc Bolderman. “Dan ben je in mijn ogen mede verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de toekomst van deze kinderen zo schoon en gezond mogelijk is. Dat betekent dat we duurzaamheid voor winst laten gaan, zodat onze chauffeurs ook over 50 of 100 jaar nog getrakteerd worden op zelfgebakken koekjes en mooie tekeningen.”

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant