Artikelen Een kleine tuin? Geen probleem!

Een kleine tuin? Geen probleem!

Het nieuwe jaar is begonnen. Dat betekent dat je waarschijnlijk een hoop goede voornemens hebt verzameld en deze (hopelijk) dit jaar zal bereiken. Op jouw lijstje staat onder andere het opknappen van jouw tuin. Jouw huis is prachtig en je hebt al jouw tijd en liefde erin gestopt, maar met jouw kleine tuin waar niet eens een tuintafel met stoelen in past weet je gewoonweg geen raad… Lees daarom verder voor een aantal tips!

Tips

Een kleine tuin kan er alsnog mooi uitzien en super gezellig zijn. Denk voordat je begint met dingen kopen en de tuin overhoop halen aan wat je precies in jouw tuin wilt doen. Wil je graag een aantal bloemen planten of wil je liever dat de tuin een plek van ontspanning wordt? Kijk waar er op de dag veel schaduw is en waar er juist veel zon schijnt. Zo kun je inschatten waar jij jouw tuinmeubelen het beste kunt plaatsen. Het is daarnaast ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je een thema uitkiest voor de kleuren. Een kleine tuin kan er al heel snel chaotisch uitzien. Kies bijvoorbeeld voor zwart en wit of blauw met grijs. Echter, het is natuurlijk wel leuk om hier en daar te zorgen voor iets opvallends in jouw tuin. Kies dus een aantal items uit die een andere kleur hebben, zodat deze de eyecatchers van jouw tuin worden.

Groen in jouw kleine tuin

Planten hebben een positief effect op jouw welzijn en daarnaast zien ze er prachtig uit. Daarom wil je graag wat planten kopen en zelf ook wat zaadjes in de grond stoppen om zo jouw eigen planten, groenten of fruit te laten groeien. Het kan dan verstandig zijn om in de hoogte te gaan werken. Een verhoogd terras en een pergola zijn dan goede ideeën. Natuurlijk kun je ook tegen de schutting een aantal tuinbakken neerzetten. Zo ontstaat er ook wat meer dynamiek in jouw tuin, doordat niet alles laag en plat op de grond van de tuin ligt. Wil je graag een boom in jouw tuin, maar ben je bang dat deze met de jaren groter en groter zal worden? Geen zorgen, want er zijn namelijk genoeg bomen die redelijk klein blijven, bijvoorbeeld en walnootboom of Goudiep!

Nu is het dus tijd om de handen uit de mouwen te steken en deze naar jouw smaak in te richten. Onthoud: less is more, maar ga vooral af op jouw gevoel en op wat jij mooi vindt! Zoek je nog wat meubelen, zoals een zetel van VidaXL? Neem dan een kijkje op de site!

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant