Autisme Autisme test: online op autisme testen

Autisme test: online op autisme testen

Testen of je autisme hebt is belangrijk wanneer jij op dit moment een vermoeden hebt. Je kunt de test online voor jezelf doen, maar ook voor iemand in jouw omgeving. Autisme is een mentale stoornis die bij ongeveer 190.000 Nederlanders in verschillende vormen voorkomt. Deze stoornis zorgt voor beperkingen in de hersenen waaronder verminderde vaardigheden. Daarentegen kan autisme juist ook diverse positieve persoonlijkheidstrekken , zoals hoogbegaafdheid, met zich meebrengen. Doordat autisme in verschillende vormen voorkomt – en daardoor ook diverse symptomen heeft – kan een online test een duidelijk beeld geven in hoeverre jij of iemand in jouw omgeving hiermee te maken heeft.

De autisme test

Hieronder vind jij de online test voor autisme, welke bestaat uit verschillende vragen die gerelateerd zijn aan de symptomen van de stoornis. Door de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, met daarmee jouw eigen gedrag of het gedrag van de ander als focus te houden, kun je aan het eind van de online test inzicht krijgen of autisme als diagnose gesteld kan worden.

Hoe ziet er autisme eruit?

Autisme is iets wat je vaak zelf niet aan de buitenkant ziet. Tenslotte heeft het niets met het lichaam te maken, maar vooral met het brein. Er kunnen wel lichamelijke trekjes zijn bij mensen met deze stoornis. Deze trekjes zijn echter vaak het gevolg van een andere stoornis die in combinatie met autisme voorkomt. Vooral in de sociale omgang met anderen lopen mensen met deze stoornis tegen problemen aan. Zij vinden het moeilijk om met anderen om te gaan en dit kan in verschillende maten voorkomen. Zo zijn er autisten die op sociaal gebied een kleine beperking hebben, waarbij men bijvoorbeeld niet voor een groep kan praten. Andere mensen met autisme zijn in iedere omgang met anderen juist stil en vinden het moeilijk om te communiceren.

Hoe helpt een autisme test?

Door middel van een autisme test kom je langzaam dichterbij een goed beeld over jouw eigen gedrag of het gedrag van iemand in jouw omgeving. Hierbij is vooral het gedrag in bepaalde situaties belangrijk. Zo hoeft iemand met autisme niet in iedere situatie sociaal minder vaardig te zijn. Bij de omgang met familie en vrienden gedragen zij zich over het algemeen anders dan wanneer zij met vreemden moeten praten. Deze beperkte sociale vaardigheid moet overigens niet met zware verlegenheid of faalangst tijdens een presentatie verward worden. Autisme uit zich in patronen, waarbij het gedrag in specifieke situaties steeds weer voorkomt.

Hoe helpt een online autisme test jou?

Uit een autisme test die jij online neemt kun je niet direct een diagnose stellen. Ongeacht de uitkomst is het altijd handig om zelf of samen met iemand naar de huisarts te gaan. De huisarts kan jou doorverwijzen naar een psycholoog die door middel van verder onderzoek samen met jou kijkt of de symptomen die jij zelf of bij een ander ervaart inderdaad onderdeel zijn van autisme.

Autisme en de omgeving

Deze test zal jou een duidelijk beeld geven in hoeverre jouw gedrag onderdeel is van autisme. Bij een positieve uitslag kan het jou helpen om meer over jezelf te leren. Autisme is een moeilijke stoornis om zelf mee om te gaan, want je loopt tegen beperkingen aan. Het dagelijkse leven kan soms obstakels met zich meebrengen, omdat veel mensen het niet begrijpen. Maar door zelf beter inzicht te krijgen in de beperkingen waar jij tegen aanloopt, sta je sterker in jouw schoenen. Je kunt zelf leren omgaan met deze beperkingen en op deze manier meer uit jezelf en een ander halen.

Hoe moet ik met autisme omgaan?

Als er bij jou een diagnose wordt gesteld dan is dit gelukkig niet het einde van de wereld. Ondanks dat veel mensen wat raar tegenover mensen met autisme kijken, kan men gewoon meedraaien in de maatschappij. Andere mensen begrijpen vaak niet wat er in het hoofd van iemand met autisme omgaat. Zij zien bepaalde situaties anders en het is moeilijk om zich in te leven. Toch is het voor mensen met autisme mogelijk een goede baan te krijgen, want naarmate je meer over jezelf leert krijg je ook een steeds beter beeld van de situaties waarin jij volledig in jouw element bent.

Het spectrum van autisme

Zo zijn mensen met autisme wellicht wat meer gericht op routine in hun leven en sluiten zij zich vaker af van anderen, maar kunnen zij zich hierdoor juist wel volledig richten op de dingen die zij leuk vinden. Afhankelijk van waar jij op het spectrum van autisme zit, kun je vaak gewoon een goede baan vinden, goed meedoen op school en ook een mooi leven leiden. En door het nemen van een autisme test kom je weer een stap dichterbij om dat voor jezelf mogelijk te maken.

Op zoek naar boeken over autisme? Lees onze top 11 boeken over autisme!

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

2 REACTIES

 1. Hallo Elke

  Vaak kom ik mezelf toch nog tegen en denk ik dat ik niet alleen of zelfs juist niet BIBOLAIR ben. Maar door de test zie ik dat ik veel trekjes heb van autisme. Dat zal ik gaan bespreken met mijn psychiater binnenkort en kijken of zij nog een test heeft of een andere suggestie heeft.

  Heb jij wel eens gehoord over de bipolaire stoornis met autisme?? Wat raad jij mij aan verder??

  Ik ben altijd maar zoekende en af en toe wanhopig en dan ga ik weer allerlei boeken kopen en zoeken op internet waar ik dan weer gek van wordt. Steeds opnieuw een fase dat zo gaat. Maar ja, ik verander ook in mijn doen en laten en daar moet mijn omgeving (en is zelf ook natuurlijk) ook aan wennen. Het is zelfs zo dat ik weer mijn zus een poos NIET MEER zal zien omdat dat te veel stress opleverd. Ik werk er aan en zij wil dat absoluut niet. Ben ik erg verdrietig om. Maarr we wijken af van het onderwerp!

  Graag advies over mijn situatie. Misschien kan ik er wat mee.

  Groetjes van Carolien Michels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant