Vraag & Antwoord Wat zijn kenmerken van een hypersensitief kind?

Wat zijn kenmerken van een hypersensitief kind?

Kinderen die hypersensitief zijn, kunnen veel gevoeliger zijn voor prikkels in hun omgeving. Het kan soms erg lastig zijn om te bepalen of je een hypersensitief kind hebt, omdat alle kinderen op andere manieren kunnen reageren. Toch zijn er verschillende kenmerken die vaak wel overeenkomen. Hieraan kun je merken of je kind misschien hypersensitief is.

Zo kunnen kinderen zich sneller zorgen maken om de emoties van anderen. Ook trekken ze sneller naar kinderen toe die eerder buiten de groep vallen en zijn ze erg in staat om aan zelfreflectie te doen. Ook is het goed mogelijk dat een hypersensitief kind heel erg veel ‘waarom’ vragen stelt en zelfs zeer diepgaande vragen stelt. Het kind kan ook veel levenslust hebben en erg enthousiast worden van kleine dingetjes. Het is ook goed mogelijk dat je kind bepaalde geluiden erg hard vind of snel pijn heeft als je het aanraakt. Ook kan een kind geïrriteerd raken door ongemakken die heel klein lijken, zoals een natte trui bijvoorbeeld. Fel licht kan ook al snel te fel zijn en het kind heeft heel goed ontwikkelde smaakpapillen.

Als je vermoedt dat je kind hypersensitief is, dan kun je dit eventueel laten testen. Er zijn verschillende hulporganisaties waar je terecht kunt en waar ze je tips kunnen geven om je kind goed op te voeden. Bedenk je dat niet alle kinderen meteen hypersensitief zijn. Het is goed mogelijk dat een kind wel meerdere kenmerken heeft, maar niet hypersensitief is.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant