Autisme Is autisme erfelijk?

Is autisme erfelijk?

De exacte oorzaak van autisme is nog niet bekend, maar erfelijkheid speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van autisme. Zijn er bijvoorbeeld meerdere familieleden die te maken hebben met de autistische stoornis? Op dat moment is het aannemelijk dat ook andere gezinsleden met de stoornis te maken hebben. Spiegelneuronen blijken een belangrijke rol te spelen bij het ontwikkelen van de autistische stoornis. Wanneer er een afwijking ontstaat in de spiegelneuronen kan dit een vervelende uitkomst geven.

Onderzoek naar erfelijkheid autisme

In het begin van deze eeuw zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar autisme. In veel van deze onderzoeken blijken spontane mutaties de oorzaak voor het ontwikkelen van een autistische stoornis. Autistische kinderen zijn bij het belangrijkste onderzoek vergeleken met niet autistische kinderen en op basis daarvan werden dergelijke conclusies gesteld. Er bleek veel dubbele informatie in het DNA van de kinderen te zitten en daardoor waren sommige verbindingen in de hersens niet meer mogelijk. Het gevolg hiervan is een gebrek aan belangrijke verbindingen tussen verschillende hersengebieden waardoor er sprake is van een autistische stoornis.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant