Is autisme erfelijk?

Autisme erfelijk

De exacte oorzaak van autisme is nog niet bekend, maar erfelijkheid speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van autisme. Zijn er bijvoorbeeld meerdere familieleden die te maken hebben met de autistische stoornis? Op dat moment is het aannemelijk dat ook andere gezinsleden met de stoornis te maken hebben. Spiegelneuronen blijken een belangrijke rol te spelen bij het ontwikkelen van de autistische stoornis. Wanneer er een afwijking ontstaat in de spiegelneuronen kan dit een vervelende uitkomst geven.

Onderzoek naar erfelijkheid autisme

In het begin van deze eeuw zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar autisme. In veel van deze onderzoeken blijken spontane mutaties de oorzaak voor het ontwikkelen van een autistische stoornis. Autistische kinderen zijn bij het belangrijkste onderzoek vergeleken met niet autistische kinderen en op basis daarvan werden dergelijke conclusies gesteld. Er bleek veel dubbele informatie in het DNA van de kinderen te zitten en daardoor waren sommige verbindingen in de hersens niet meer mogelijk. Het gevolg hiervan is een gebrek aan belangrijke verbindingen tussen verschillende hersengebieden waardoor er sprake is van een autistische stoornis.

Elke Ederveen
Elke Ederveen is specialist van de categorie autisme op Zobegaafd.nl. Met haar expertise en achtergrondkennis binnen de wereld van autisme geeft zij de juiste voorlichting over autisme en gerelateerde aandoeningen. Leren omgaan met autisme kan lastig zijn, maar door het gedrag te begrijpen en nieuwe handvatten aan te leren, wordt het gemakkelijker om hiermee om te gaan. Nadat zij in 2000 de opleiding Psychologie heeft afgerond, ging Elke aan de slag als therapeute. Zij is gespecialiseerd in het helpen van kinderen, jongeren en volwassenen die te maken hebben met autisme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in