Vraag & Antwoord Hoe omgaan met een hoogsensitief kind?

Hoe omgaan met een hoogsensitief kind?

Een kind dat hoogsensitief is, zal meer prikkels ervaren. In het algemeen kan het deze prikkels minder filteren als een kind dat niet hoogsensitief is. Hoe kun je hier goed mee omgaan? Belangrijk is om je goed in te lezen over hoogsensitiviteit. Weet bijvoorbeeld dat een kind door alle prikkels veel sneller moe kan zijn. Let er ook goed op dat hoogsensitieve kinderen erg gevoelig kunnen zijn en daardoor ook onzeker zijn en met hun zelfvertrouwen worstelen.

Het is daarom belangrijk om het kind op een positieve manier te stimuleren. Alsmaar vertellen wat het allemaal niet goed doet – bijvoorbeeld het niet opruimen van de kamer – kan voor een hoogsensitief kind erg pijnlijk zijn. Probeer daarom ook de positieve kanten te benaderen. Wat ging er wél allemaal goed? Complimenteer een kind ook wanneer het vooruitgang boekt. En zorg voor goede regelmaat in huis. Dit is van ontzettend groot belang!

Het is ook belangrijk om goed te communiceren met je kind. Zorg dat je weet wat er goed ging en minder goed. Communiceer ook met de school hierover. Een kind kan alle prikkels van school en klasgenoten meenemen naar huis en zich er dan heel erg druk om maken.
Wanneer je merkt dat het alsnog moeilijk gaat om om te gaan met je hoogsensitieve kind, dan kun je er ook voor kiezen om hulp te vragen aan een professional. Een therapeut kan je bijvoorbeeld meer handvatten geven om op een betere manier met je kind om te gaan. Ook leer je je kind beter te begrijpen.

Heb jij een vermoeden dat je kind hoogsensitief is? Door middel van deze hsp test kun je vast stellen of jouw kind hoogsensitief is.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant