ADHD & ADD Bloesemtherapie

Bloesemtherapie

Het innemen van sterk verdunde middelen welke getrokken worden uit de bloesems van wilde struiken, planten en bomen wordt bloesemtherapie genoemd. Het doel is om de gezondheid te verbeteren. De therapie valt onder de homeopathie en natuurgeneeswijzen. Het is de laatste jaren groeiend in populariteit. Wat is de bloesemtherapie echter en wat betekent het voor ons? Is het echt zo’n onschuldige therapie? We bespreken de bloesemtherapie graag wat nader met je. Het wordt trouwens ook wel bachremedies genoemd.

Dr. E Bach en de bloesemtherapie

De bachbloesem therapie is door de homeopaat en Engelse arts E. Bach ontwikkeld. Hij leefde van 1886 tot 1936. Hij maakte zijn diagnoses op basis van een karakterstructuur. De extracten ware daarom ook helemaal afgestemd op de psyche van de persoon. Bach gebruikte de filosofie van S. Hahnemann. S. Hahnemann is de grondlegger van de homeopathie. De ware genezer behandeld de zieke persoon en niet de symptomen van de ziekte. Ze hadden een diepe interesse in de mystiek, wat in hun tijd eigenlijk wel gevaarlijk was.

Door te kiezen voor een complete mens behandeling ontstond er een nieuwe benadering op de geneeskunde. Het mensbeeld is hierbij ook, dat de mens een is met de kosmos en een goddelijk wezen is. Iedere daad en iedere intentie welke een medemens beïnvloedt hoort hier ook bij.

Het is volgens Bach zo, dat de mens en de persoonlijkheid een eenheid zijn en geen afzonderlijke delen. Ook is een onrechtvaardigheid naar een persoon een wreedheid tegen de groep en de eenheid. Het is belangrijk om dit dus te voorkomen.  Mensen moeten zo gezond als mogelijk leven en fouten herstellen om de eenheid te behouden. Ziekte is een zegen. Ziekte zorgt er namelijk weer voor, dat de harmonie in het goddelijke en in de ziel terugkomt. Het is een goede les voor iedereen.

Volgens de denkwijzen van Hahnemann ziet ook Bach verschillende niveaus bij de mens. Het gaat om het lichaam als laagste niveau. Vervolgens gaat het om de ziel welke hierboven zit. Het is de plek waar een kosmische harmonie moet zijn.

Hoe werken de remedies?

Kwalen, ziektes en ongemakken wijzen de weg naar een innerlijk conflict. De bloesem remedies kunnen helpen om de blokkades op te lossen en om persoonlijke problemen te verhelpen. Bloemen hebben sterke positieve kwaliteiten om het lichaam gezond te maken en te houden. Het kan innerlijke conflicten oplossen nog voordat ze een blokkade of probleem vormen voor het lichaam.

Wanneer iemand bang is aangelegd heeft hij moed nodig. Wanneer iemand zich teveel zorgen maakt heeft hij (of zij) vertrouwen nodig. Het zijn de spirituele krachten van de bloemen (sterk geconcentreerd) welke deze transformaties kunnen bewerkstelligen en ontwikkelen.

Dr. Bach ging in de natuur op zoek naar de juiste bloesems om te zorgen voor harmonie en behulpzaamheid. Hij werkte hierbij sterk intuïtief. Hij heeft een systeem van 38 bloesemremedies ontwikkeld om onzekerheid, besluiteloosheid, hoogmoed, hebzucht, wanhoop en bijvoorbeeld ook jaloezie te bestrijden bij mensen.

De krachtige werking van de bloemen remedies zijn ontleend aan de elementen in de natuur. Het gaat om het vuur, het water, de lucht en de aarde. Deze vier elementen komen natuurlijk goed terug in de planten, struiken en bomen. Ze groeien, bloeien en zijn diepgeworteld in deze vier elementen.

Wanneer een bloem bloeit is dat het hoogtepunt van hun zijn. Het beste is het om de bloemen op een zonnige dag te plukken. Leg ze hierna in een dunne schaal van glas gevuld met bronwater. Laat de bloemen tot de eerste tekenen van verwelking in de schaal liggen. Het water wordt dan verwijderd en in flessen gedaan welke voor de helft gevuld zijn met alcohol. Het alcohol is een conserveermiddel.

De diagnose en de therapie

Iedereen kan de bloesemtherapie leren en ook toepassen. De therapie kan nooit een slechte uitwerking hebben volgens Bach. Het doel was om mensen te behandelen. Het is niet complex en vertrouwd op je intuïtie. Je gaat rustig zitten en gaat dan zelf nadenken wat er bij je speelt. Ben je te nerveus, angstig, afwezig, bang of moedeloos? Kies dan de bijbehorende bloesem hierbij op. Wanneer je twijfelt neem je er gewoon twee.

Je werkt nu laag voor laag door je ziel, lichaam en mensheid heen. Natuurlijk heeft dit tijd nodig. Het is echter de wil, de motivatie en de intentie om het beste resultaat te krijgen. De bloesemremedies werken samen met onze innerlijke leraar en gids. Het werkt samen met onze ziel om ons leven te verbeteren.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant