Artikelen Werken in de kinderopvang? 4 tips!

Werken in de kinderopvang? 4 tips!

Droom je ervan om met kinderen te werken? Misschien is een baan in de kinderopvang wel iets voor jou! Maar hoe vind je zo’n baan? Hier zijn 4 tips die je kunnen helpen.

1. Bedenk wat je wilt

Voordat je gaat zoeken naar kinderopvang vacatures, is het belangrijk om te weten wat voor werk je precies wilt doen. Er zijn namelijk verschillende soorten kinderopvang, zoals de buitenschoolse opvang, de peuterspeelzaal, de tussenschoolse opvang, enzovoort. Elke soort opvang heeft zijn eigen charmes en uitdagingen, dus bedenk eerst wat jou het leukst lijkt.

Als je voor jezelf hebt bepaald welke richting je in wilt gaan, dan is het tijd om je cv klaar te maken. Zorg ervoor dat alle dingen die je hebt gedaan en geleerd er goed op staan. Maak je cv netjes en interessant, zodat werkgevers gelijk zien dat jij geschikt bent voor de job.

2. Zoek naar vacatures

Nu je weet wat je wilt en je je cv hebt voorbereid, is het tijd om op zoek te gaan naar vacatures. Check hiervoor de grote vacaturewebsites. Nu er een groot tekort is aan personeel in de branche, staan die sites vol met allerlei vacatures.

Let op: je hoeft niet de hele dag op zoek te zijn naar ‘vacatures kinderopvang. Maak slim gebruik van de websites en meld je aan voor meldingen. Dat kan vaak door een account aan te maken of door je e-mailadres door te geven. Zo ben je snel op de hoogte als er een nieuwe vacature beschikbaar komt. Als je een van de eersten bent die reageert, dan is vaak de kans groter om uitgenodigd te worden op gesprek.

3. Solliciteer slim

Wanneer je een leuke vacature gevonden hebt, begint het solliciteren echt. Schrijf een goede brief waarin je vertelt waarom jij de perfecte persoon bent voor de baan. Laat zien dat je niet alleen goed bent in het werk, maar ook dat je het echt leuk vindt om met kinderen bezig te zijn.

Als je naar aanleiding van je brief uitgenodigd wordt voor een gesprek, bereid je dan goed voor. Denk na over momenten waarop je iets goeds hebt gedaan, en vertel daarover. Je doel in het gesprek moet zijn om te laten zien dat je geschikt bent voor de baan en dat je een leuke collega bent.

4. Zeg niet te snel ja!

Gefeliciteerd, je hebt de baan aangeboden gekregen! Maar wacht even voor je ‘ja’ zegt. Soms willen werkgevers dat je meer doet dan je eigenlijk wilt, bijvoorbeeld heel veel uren werken. Laat weten wat jij belangrijk vindt. Het is jouw baan, dus het moet goed voelen voor jou.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant