Wie mag psychologie studeren?

  0
  479
  Alle vragenCategorie: PsycholoogWie mag psychologie studeren?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Aan welke vereisten moet ik voldoen om psychologie te studeren? Wie mag psychologie studeren?
  2 Antwoorden
  Luuk answered 2 jaar ago

  Iedereen kan psychologie studeren. Het is een geweldige studie als je geïnteresseerd bent in het begrijpen van menselijk gedrag. Een universitair diploma is niet vereist om psychologie te studeren, hoewel de meeste psychologen een bachelor- of masterdiploma hebben. Op de websites van de American Psychological Association (APA) en de Society for Human Resource Management (SHRM) vindt u informatie over psychologie op bachelor- en masterniveau.

  Evelien answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van het specifieke psychologieprogramma en het land waarin je studeert. De meeste psychologieprogramma's vereisen echter dat je een diploma van de middelbare school of een gelijkwaardig diploma hebt.

  Sommige universiteiten eisen dat je bepaalde cursussen hebt gevolgd voordat je wordt toegelaten tot hun psychologieprogramma, zoals inleidende cursussen psychologie, statistiek en onderzoeksmethoden. Het is ook belangrijk om een sterke academische staat van dienst te hebben, vooral als je een beurs of financiering voor je studie nastreeft.

  Over het algemeen kan echter elke student die geïnteresseerd is in het bestuderen van de menselijke geest en gedrag psychologie studeren.