Welke IQ maakt iemand hoogbegaafd?

  0
  575
  Alle vragenCategorie: IQWelke IQ maakt iemand hoogbegaafd?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Hoogbegaafdheid wordt vaak gemeten met een bepaald IQ. Er zijn zelf testen die je kunt afnemen dat je IQ bepaald. Welke IQ maakt iemand hoogbegaafd?
  4 Antwoorden
  Priscilla answered 2 jaar ago

  Er is niet één IQ dat iemand hoogbegaafd maakt. Het hangt af van iemands specifieke sterke en zwakke punten. Iemand met een IQ van 160 kan bijvoorbeeld hoogbegaafd zijn in wiskunde, maar minder dan gemiddeld in verbale vaardigheden. Iemand anders met een IQ van 130 kan worden beschouwd als begaafd in verbale vaardigheden, maar minder dan gemiddeld in wiskunde. Er is dus niet één antwoord op deze vraag. Het hangt af van iemands individuele sterke en zwakke punten.

  Jolijn answered 2 jaar ago

  Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want intelligentie is relatief en kan per individu verschillen. Volgens een ruwe schatting zou hoogbegaafdheid echter een IQ hebben van ongeveer 130 of hoger. Dit getal kan variëren afhankelijk van de gebruikte definitie van "hoogbegaafd".

  Milan answered 2 jaar ago

  Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want intelligentie is veranderlijk en kan in de loop der tijd veranderen. De meeste deskundigen zijn het er echter over eens dat een IQ van 130 of hoger wijst op hoogbegaafdheid.

  Hoogbegaafdheid betekent niet dat iemand slimmer is dan alle anderen. Het betekent gewoon dat hij een hogere dan gemiddelde intelligentie heeft en sneller en gemakkelijker nieuwe dingen leert dan de gemiddelde persoon. Hoogbegaafden hebben ook vaak een uitzonderlijk probleemoplossend vermogen en kunnen buiten de gebaande paden denken.

  Thijs answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het IQ van persoon tot persoon aanzienlijk kan verschillen. Maar een score van 130 of hoger op een intelligentietest kwalificeert iemand over het algemeen als "hoogbegaafd"

  Mensen met een hoog IQ hebben vaak een uitzonderlijk probleemoplossend vermogen en kunnen buiten de gebaande paden denken. Ze zijn vaak ook zeer creatief en blinken uit in kritisch denken.