Is schizofrenie een persoonlijkheidsstoornis?

  0
  448
  Alle vragenCategorie: stoornisIs schizofrenie een persoonlijkheidsstoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Schizofrenie is een hersenaandoening waarbij je last hebt van psychoses. Tijdens een psychose zie, hoor, voel, proef of ruik je dingen die er niet zijn. Is schizofrenie dan een persoonlijkheidsstoornis?
  3 Antwoorden
  Felicia answered 1 jaar ago

  Nee, schizofrenie is geen persoonlijkheidsstoornis. Schizofrenie is een geestelijke stoornis waardoor iemand waanideeën, hallucinaties en andere abnormale gedachten en gedrag kan ervaren.

  Unice answered 1 jaar ago

  Nee, schizofrenie is geen persoonlijkheidsstoornis. Het is een geestesziekte die de manier waarop iemand denkt, voelt en zich gedraagt beïnvloedt.

  Mensen met schizofrenie kunnen moeite hebben om te begrijpen wat echt is en wat niet, en ze kunnen dingen zien of horen die anderen niet zien. Ze kunnen ook sterke emoties voelen en niet in staat zijn hun gedrag te reguleren. Schizofrenie kan het voor mensen moeilijk maken om met anderen om te gaan en in het dagelijks leven te functioneren.

  Wilma answered 1 jaar ago

  Nee, schizofrenie is geen persoonlijkheidsstoornis. Het is een chronische, ernstige geestesziekte die invloed heeft op hoe iemand denkt, voelt en zich gedraagt. Schizofrenie kan leiden tot hallucinaties (dingen horen, zien of voelen die er niet zijn), waanideeën (irrationele overtuigingen) en ongeorganiseerd denken. Deze symptomen kunnen het voor een persoon moeilijk maken om met anderen om te gaan en dagelijkse activiteiten uit te voeren.