Waarom schelden mensen met tourette?

  0
  541
  Alle vragenCategorie: syndromenWaarom schelden mensen met tourette?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mensen met het syndroom van Tourette hebben de onbedwingbare drang bepaalde bewegingen of geluiden te maken. Waarom schelden mensen met tourette?
  2 Antwoorden
  Noah answered 1 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de precieze reden waarom mensen met tourette vloeken van persoon tot persoon kan verschillen. Enkele mogelijke verklaringen zijn echter:

  1. Vloeken kan een manier zijn om opgekropte energie of frustratie kwijt te raken.

  2. De woorden die gewoonlijk bij het vloeken worden gebruikt, kunnen voor mensen met tourette een bijzonder sterke emotionele impact hebben en enige opluchting of bevrediging geven.
  3. Vloeken kan een manier zijn om controle te krijgen over iemands omgeving of situatie.
  4. Het kan ook gewoon een automatische reactie zijn die moeilijk te controleren is.

  Vanessa answered 1 jaar ago

  Er zijn een paar verschillende theorieën over waarom mensen met tourette vloeken. Eén theorie is dat de tics, die plotselinge en onwillekeurige bewegingen of uitspraken zijn, gepaard gaan met intense emoties zoals woede, frustratie of opwinding. En omdat vloeken vaak wordt gezien als een emotioneel geladen uiting, komt het vaak voor dat mensen met tourette vloeken als onderdeel van hun tics.

  Een andere theorie is dat vloeken een uitlaatklep is voor spanning of energie. Mensen met tourette kunnen de behoefte voelen om zich vocaal of fysiek te uiten, en vloeken kan een manier zijn om dat te doen zonder zichzelf of anderen te schaden.