Is het Williams syndroom raar?

  0
  600
  Alle vragenCategorie: syndromenIs het Williams syndroom raar?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Het Williams syndroom is een aangeboren syndroom. Maar is het een syndroom dat vaak voorkomt? Is het Williams syndroom raar?
  3 Antwoorden
  Shyanne answered 2 jaar ago

  Williams syndroom is een genetische aandoening die lichamelijke en ontwikkelingsproblemen kan veroorzaken.

  Mensen met Williams syndroom hebben meestal een zekere mate van verstandelijke beperking, waaronder problemen met geheugen, leren en aandacht. Ze zijn ook meestal erg sociaal en vriendelijk, en houden vaak van muziek en zingen. Sommige mensen met Williams syndroom kunnen ook ongewone gelaatstrekken of milde problemen met hun hart of nieren hebben.

  Famke answered 2 jaar ago

  Er is geen goed of fout antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van je eigen persoonlijke perspectief. Vanuit één standpunt kan het Williams-syndroom worden gezien als een stoornis omdat het leidt tot verschillende lichamelijke en geestelijke afwijkingen. Maar vanuit een ander perspectief kan het Williams-syndroom worden gezien als een unieke aandoening die leidt tot bepaalde krachten en vermogens die niet voorkomen bij de algemene bevolking.

  Al met al hangt het dus af van je eigen standpunt. Sommige mensen zien het Williams syndroom als een stoornis en vinden het raar, terwijl anderen het zien als een bijzondere aandoening en de unieke kwaliteiten ervan interessant vinden.

  Mees answered 2 jaar ago

  Er is geen goed of fout antwoord op deze vraag, want ieders mening over wat "raar" is, kan verschillen. Het Williams-syndroom (WS) is echter een genetische aandoening die ongeveer 1 op de 7.500 geboorten treft en wordt veroorzaakt door de deletie van 25-28 genen van chromosoom 7. Mensen met WS hebben meestal cognitieve achterstand, cardiovasculaire problemen en karakteristieke gelaatskenmerken.

  Dus, hoewel ieder individu met WS andere symptomen ervaart en een unieke persoonlijkheid heeft, zouden de meeste mensen met WS waarschijnlijk door sommige mensen als "vreemd" worden beschouwd vanwege hun verschillen in uiterlijk en vaardigheden.