Welke therapie is geschikt voor persoonlijkheidsstoornis?

  0
  472
  Alle vragenCategorie: stoornisWelke therapie is geschikt voor persoonlijkheidsstoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  De meeste persoonlijkheidsstoornissen zijn goed te behandelen. Dat wil zeggen dat veel klachten verbeterd kunnen worden. Ook therapie is een geschikte behandelingsvorm voor persoonlijkheidsstoornis.
  Welke therapie is geschikt voor persoonlijkheidsstoornis?
  3 Antwoorden
  Meruchia answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de juiste therapie voor een persoonlijkheidsstoornis hangt af van de specifieke diagnose en van de specifieke symptomen en behoeften van de persoon. Enkele van de meest gebruikte therapieën om persoonlijkheidsstoornissen te behandelen zijn echter cognitieve gedragstherapie (CGT), Dialectische Gedragstherapie (DBT) en Schemagerichte Therapie.

  Tamieke answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de meest geschikte therapie voor een persoonlijkheidsstoornis zal variëren afhankelijk van de specifieke stoornis en het individuele geval. Enkele veel gebruikte therapieën om persoonlijkheidsstoornissen te behandelen zijn echter cognitieve gedragstherapie (CGT), Dialectische Gedragstherapie (DBT) en psychodynamische psychotherapie.

  Florance answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de juiste therapie voor een persoonlijkheidsstoornis hangt af van de specifieke diagnose en het individuele geval. Enkele van de meest gebruikte therapievormen voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen zijn echter cognitieve gedragstherapie (CGT), psychoanalyse en dialectische gedragstherapie (DBT).