Welke therapie is geschikt voor persoonlijkheidsstoornis?

  0
  64
  Alle vragenCategory: stoornisWelke therapie is geschikt voor persoonlijkheidsstoornis?
  gast Staff asked 3 weeks ago

  Welke therapie is geschikt voor persoonlijkheidsstoornis?

  3 Answers
  Meruchia answered 2 weeks ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de juiste therapie voor een persoonlijkheidsstoornis hangt af van de specifieke diagnose en van de specifieke symptomen en behoeften van de persoon. Enkele van de meest gebruikte therapieën om persoonlijkheidsstoornissen te behandelen zijn echter cognitieve gedragstherapie (CGT), Dialectische Gedragstherapie (DBT) en Schemagerichte Therapie.

  Tamieke answered 1 week ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de meest geschikte therapie voor een persoonlijkheidsstoornis zal variëren afhankelijk van de specifieke stoornis en het individuele geval. Enkele veel gebruikte therapieën om persoonlijkheidsstoornissen te behandelen zijn echter cognitieve gedragstherapie (CGT), Dialectische Gedragstherapie (DBT) en psychodynamische psychotherapie.

  Florance answered 1 week ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de juiste therapie voor een persoonlijkheidsstoornis hangt af van de specifieke diagnose en het individuele geval. Enkele van de meest gebruikte therapievormen voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen zijn echter cognitieve gedragstherapie (CGT), psychoanalyse en dialectische gedragstherapie (DBT).