Is schizofrenie te genezen?

  0
  703
  Alle vragenCategorie: stoornisIs schizofrenie te genezen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Onlangs heb ik een artikel gelezen over schizofrenie. Kan iemand mij vertellen als je deze aandoening kan genezen. Is schizofrenie te genezen?
  4 Antwoorden
  Hendry answered 2 jaar ago

  Schizofrenie is een chronische, ernstige en invaliderende geestelijke stoornis. De belangrijkste symptomen van schizofrenie zijn wanen, hallucinaties, ongeorganiseerd denken en spreken, en sterk gedesorganiseerd of catatonisch gedrag.

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want het verloop van schizofrenie verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen krijgen af en toe psychotische aanvallen die spontaan verdwijnen, terwijl anderen levenslange behandeling en ondersteuning nodig hebben. Met de juiste behandeling kunnen veel mensen met schizofrenie echter een bevredigend en productief leven leiden.

  Shannon answered 2 jaar ago

  Nee, schizofrenie is geen geneesbare ziekte. Er zijn echter wel behandelingen beschikbaar die kunnen helpen de symptomen onder controle te houden.

  Schizofrenie is een chronische en ernstige geestesziekte die ongeveer 1 op de 100 mensen treft. De precieze oorzaak van schizofrenie is onbekend, maar men denkt dat het veroorzaakt wordt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Er bestaat geen genezing voor schizofrenie, maar er zijn behandelingen beschikbaar die kunnen helpen de symptomen onder controle te houden. Deze omvatten antipsychotica, begeleiding en sociale ondersteuning. Met behandeling zijn veel mensen met schizofrenie in staat een relatief normaal leven te leiden.

  Thomas answered 2 jaar ago

  Er bestaat geen genezing voor schizofrenie, maar er zijn behandelingen die kunnen helpen de symptomen onder controle te houden. Sommige mensen met schizofrenie hebben misschien nooit behandeling nodig, terwijl anderen de rest van hun leven behandeling nodig hebben. De behandeling bestaat meestal uit medicatie en therapie.

  Samantha answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de behandeling van schizofrenie van geval tot geval verschilt. Er zijn echter een aantal behandelingen voor schizofrenie beschikbaar die kunnen helpen de symptomen te beheersen, en in sommige gevallen is het mogelijk een remissie van de aandoening te bereiken.