Waardoor kan schizofrenie ontstaan?

  0
  299
  Alle vragenCategory: stoornisWaardoor kan schizofrenie ontstaan?
  gast Staff asked 7 months ago
  Als je een schizofrene stoornis hebt, maak je vaak een verwarde indruk. Je hebt andere gedachten of ideeën die vaak niet kloppen met de werkelijkheid.
  Waardoor kan schizofrenie ontstaan?
  4 Answers
  Tamieke answered 6 months ago

  Hoewel de onderliggende oorzaak van schizofrenie nog steeds onbekend is, geloven wetenschappers dat het veroorzaakt kan worden door een combinatie van omgevings- en genetische factoren.

  Jolijn answered 6 months ago

  Er is niet één oorzaak van schizofrenie. Men denkt dat het veroorzaakt wordt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Enkele van de mogelijke oorzaken zijn blootstelling aan virussen of andere infecties tijdens de foetale ontwikkeling, problemen met de ontwikkeling van de hersenen, gebruik van illegale drugs en stress.

  Elain answered 6 months ago

  Schizofrenie is een geestelijke stoornis die invloed heeft op hoe iemand denkt, voelt en zich gedraagt. Het kan leiden tot hallucinaties (dingen zien of horen die er niet zijn), waanideeën (valse overtuigingen) en ongewoon gedrag.

  Er is niet één bekende oorzaak van schizofrenie. Er wordt echter aangenomen dat de stoornis kan worden veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Enkele mogelijke oorzaken zijn: erfelijkheid (genetica), problemen tijdens de zwangerschap of geboorte, blootstelling aan virussen of andere omgevingsgevaren, en stress.

  Daan answered 6 months ago

  Er is niet één oorzaak van schizofrenie. Men denkt eerder dat het het resultaat is van een combinatie van genetische en omgevingsfactoren.

  Enkele mogelijke oorzaken zijn: virale infecties, problemen tijdens de zwangerschap of geboorte, blootstelling aan bepaalde toxines, problemen met de ontwikkeling van de hersenen en sociaal en familiaal disfunctioneren.