Welk dieet volgen bij prikkelbare darm syndroom?

  0
  562
  Alle vragenCategorie: syndromenWelk dieet volgen bij prikkelbare darm syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mensen met het prikkelbare darm syndroom mogen bepaalde voedingssoorten niet eten. Deze voeding kan namelijk gasvorming in de darmen veroorzaken. Welk dieet moet je dan volgen bij prikkelbare darm syndroom?
  2 Antwoorden
  Chantal answered 2 jaar ago

  Dat hangt van de persoon af.

  Sommige mensen vinden dat het helpt om een glutenvrij dieet te volgen, terwijl anderen merken dat zuivelvrije of lage FODMAP-diëten beter voor hen werken. Weer anderen vinden dat ze een combinatie van verschillende eliminatiediëten moeten volgen om erachter te komen welke voedingsmiddelen hun symptomen veroorzaken.

  De beste manier om te bepalen welk dieet voor jou het beste is, is door elk dieet uit te proberen en te kijken welk dieet je de meeste verlichting van je symptomen geeft. Houd een eetdagboek bij om bij te houden hoe u zich voelt na het eten van verschillende voedingsmiddelen, en praat met uw arts of een geregistreerde diëtist over het ontwikkelen van een persoonlijk dieetplan.

  Hendrik answered 2 jaar ago

  Er zijn veel verschillende diëten die kunnen helpen om het prikkelbare darm syndroom (IBS) onder controle te houden. Sommige mensen vinden dat het volgen van een laag FODMAP dieet helpt om hun symptomen te verminderen. Anderen vinden dat een gluten- of zuivelvrij dieet hen helpt om zich beter te voelen. Soms kunnen kleine veranderingen in uw dieet, zoals het vaker eten van kleinere maaltijden, het vermijden van Trigger Foods en het drinken van veel vocht, een groot verschil maken. Praat met uw arts of een geregistreerde diëtist als u hulp nodig hebt om uit te zoeken welk dieet voor u geschikt is.