Waar zit autisme in de hersenen?

  0
  876
  Alle vragenCategorie: syndromenWaar zit autisme in de hersenen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Recent heb ik een artikel gelezen over autisme. Maar het was me niet duidelijk waar autisme in de hersenen zit. Kan iemand mij uitleggen waar autisme zit in de hersenen?
  3 Antwoorden
  Florance answered 2 jaar ago

  Autisme spectrum stoornis is een neurologische ontwikkelingsstoornis die in de eerste 3 levensjaren optreedt. Het beïnvloedt de manier waarop een persoon de wereld waarneemt en met anderen omgaat.

  De oorzaak van autisme is onbekend, maar men denkt dat een combinatie van genetische en omgevingsfactoren de oorzaak is. Studies hebben aangetoond dat er veranderingen kunnen zijn in de hersenstructuur van mensen met autisme. Sommige studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat mensen met autisme een verminderd volume hebben in bepaalde gebieden van de hersenen, waaronder de frontale kwab en de temporale kwab.

  Felicia answered 2 jaar ago

  Autisme is een stoornis die de hersenfunctie aantast, dus het kan overal in de hersenen voorkomen. Het komt echter het meest voor in de frontale kwab en de temporale kwab.

  Lucas answered 2 jaar ago

  Autisme is een neurologische ontwikkelingsstoornis die de sociale interactie, de communicatie en het gedrag beïnvloedt. Men weet nog steeds niet precies waardoor autisme wordt veroorzaakt, maar men denkt dat een combinatie van genetische en omgevingsfactoren de oorzaak is.

  De hersenen van mensen met autisme zien er vaak anders uit dan de hersenen van mensen zonder autisme. Sommige studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat de hersenen van mensen met autisme meer cellen in de cortex (de buitenste laag van de hersenen) hebben dan de hersenen van mensen zonder autisme. Andere studies hebben aangetoond dat het hersenweefsel in bepaalde gebieden dikker of dunner is bij mensen met autisme dan bij mensen zonder autisme.