Wanneer spreekt men van een herseninfarct?

  0
  900
  Alle vragenCategorie: aandoeningenWanneer spreekt men van een herseninfarct?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Onlangs heb ik een artikel gelezen dat ging over het krijgen van een herseninfarct. Kan iemand mij hierover meer uitleg geven. Wanneer spreekt men van een herseninfarct?
  2 Antwoorden
  Wilma answered 2 jaar ago

  Er is sprake van een herseninfarct wanneer de bloedtoevoer naar de hersenen plotseling wordt onderbroken, wat kan leiden tot weefselbeschadiging. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een beroerte, een aandoening van de halsslagader of een aneurysma. De symptomen kunnen variëren naargelang de plaats en de ernst van het infarct, maar kunnen onder meer zijn: plotselinge zwakte of verlamming aan één kant van het lichaam, verwardheid, moeite met spreken, toevallen of verlies van het bewustzijn. De behandeling hangt af van de onderliggende oorzaak en kan bestaan uit medicatie, chirurgie of revalidatie.

  Sam answered 2 jaar ago

  Een herseninfarct is een soort beroerte. Het treedt op wanneer de bloedtoevoer naar de hersenen wordt afgesneden, waardoor het hersenweefsel afsterft. Dit kan gebeuren als een bloedvat in de hersenen verstopt raakt of barst. Symptomen van een herseninfarct zijn onder meer plotselinge verlamming, moeite met spreken en ernstige hoofdpijn. De behandeling bestaat meestal uit medische noodhulp om de bloedstroom naar de hersenen te herstellen. In sommige gevallen kan een operatie nodig zijn om beschadigd hersenweefsel te verwijderen.