Hoe is de psychiatrie ontstaan?

  0
  343
  Alle vragenCategory: OverprikkelingHoe is de psychiatrie ontstaan?
  gast Staff asked 5 months ago

  Hoe is de psychiatrie ontstaan?

  2 Answers
  Elain answered 5 months ago

  Het beroep van psychiater vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw, toen voor het eerst geestelijke gezondheidsproblemen werden bestudeerd en gedocumenteerd. Het duurde echter tot het begin van de 20e eeuw voordat de psychiatrie erkend werd als een officiële tak van de geneeskunde.

  In de afgelopen decennia is de bekendheid van de psychiatrie als vakgebied steeds verder toegenomen en psychiatrie wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste specialismen in de geneeskunde. Dit is grotendeels te danken aan het feit dat geestelijke gezondheidsproblemen steeds meer worden erkend als een belangrijk probleem voor de volksgezondheid.

  Hendry answered 5 months ago

  De psychiatrie heeft zich, zoals de meeste medische disciplines, in de loop der tijd ontwikkeld. Het begon als een tak van de neurologie die zich richtte op de studie en behandeling van geestesziekten. In het begin van de 20e eeuw begon de psychiatrie zich echter te ontwikkelen als een apart medisch specialisme. Dit was grotendeels te danken aan het werk van Dr. Sigmund Freud, die nieuwe theorieën ontwikkelde over de aard van geestesziekten en hoe deze behandeld moesten worden.

  Vandaag de dag wordt psychiatrie beschouwd als een vitaal onderdeel van de moderne gezondheidszorg. Ze wordt gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan geestesziekten, waaronder depressie, angststoornissen, bipolaire stoornis en schizofrenie. Psychiatrische behandelingen omvatten medicatie en therapieën zoals counseling en psychotherapie.