Waar komt dementie het meest voor?

  0
  863
  Alle vragenCategorie: DementieWaar komt dementie het meest voor?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij dementie heeft een persoon moeite met het verwerken van informatie. Ze zijn vaak vergeetachtig en kunnen soms zelfs verward overkomen. Waar komt dementie het meest voor?
  2 Antwoorden
  Delores answered 2 jaar ago

  Dementie komt het meest voor bij mensen boven de 60 jaar. Dementie kan echter ook voorkomen bij mensen vanaf 30 jaar. Verwacht wordt dat het aantal gevallen van dementie de komende decennia sterk zal toenemen naarmate de bevolking vergrijst. De ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, treft een op de zes mensen boven de 80. Meer dan vijf miljoen Amerikanen hebben momenteel de ziekte van Alzheimer.

  Er zijn veel verschillende vormen van dementie, maar de ziekte van Alzheimer is verreweg de meest voorkomende, die 60-80% van alle gevallen uitmaakt. Volgens de Alzheimer's Association sterft zelfs een op de drie senioren aan de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie.

  Jane answered 2 jaar ago

  Dementie komt het meest voor bij oudere volwassenen. Volgens de Alzheimer's Association lijden meer dan 5 miljoen Amerikanen aan de ziekte van Alzheimer, die de meest voorkomende vorm van dementie is. Andere vormen van dementie zijn dementie met Lewy-lichaampjes, frontotemporale dementie en vasculaire dementie

  Dementie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat vrouwen over het algemeen langer leven dan mannen. leeftijd is de grootste risicofactor voor het ontwikkelen van dementie. Andere risicofactoren zijn familiegeschiedenis, genetica, diabetes, hoge bloeddruk en roken

  Er is niet één plaats waar dementie het meest voorkomt. Het treft mensen van alle rassen en etnische groepen over de hele wereld.