Wat te doen bij piriformis syndroom?

  0
  500
  Alle vragenCategorie: syndromenWat te doen bij piriformis syndroom?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Het piriformis syndroom herkent u door tintelingen of pijn dieper in het zitvlak. De zenuw in deze spier kan geïrriteerd raken en geeft pijnklachten in de rug en je zitvlak.   Wat te doen bij piriformis syndroom?
  3 Antwoorden
  Tom answered 1 jaar ago

  Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de symptomen van het piriformissyndroom te verlichten. Sommige mensen vinden verlichting door warmte toe te passen op het pijnlijke gebied, terwijl anderen verlichting vinden door de spier te masseren. Je kunt ook proberen de piriformisspier te rekken of pijnstillers zonder recept te nemen. Als je symptomen met deze maatregelen niet verbeteren, moet je misschien naar een arts voor een diagnose en behandeling.

  Max answered 1 jaar ago

  Als u het piriformis syndroom heeft, dan moet u uw piriformis spier rekken. De beste manier om dit te doen is door op uw rug te gaan liggen en één enkel over de andere knie te leggen. Trek uw enkel zachtjes naar uw bil totdat u een rek voelt in de achterkant van uw dij. Houd 30 seconden vast en laat dan los. Herhaal dit 3 keer voor elke kant.

  U kunt de piriformis ook staand rekken. Ga hiervoor staan met één voet tegen een muur en kruis het andere been achter u. Leun tegen de muur tot u een rek voelt in de achterkant van uw dij. Houd 30 seconden vast en laat dan los. Herhaal dit 3 keer voor elke kant.

  Jonathan answered 1 jaar ago

  1. Probeer zelfmassage. Gebruik een tennisbal, golfbal of lacrossebal om de piriformisspier te masseren. Leg de bal op de grond en ga erop zitten zodat hij tegen de spier drukt. Rol uw lichaam zachtjes heen en weer over de bal, waarbij u ongeveer 60 seconden per keer druk uitoefent. U kunt deze oefening ook staand doen door de bal tegen een muur te plaatsen en er met uw heup tegenaan te drukken.

  2. Rek je piriformis spier. Ga op je rug liggen en trek één knie naar je borst. Pak je dijbeen net onder je knie vast en trek het voorzichtig naar je borst totdat je een rek voelt in je bilstreek.