Welke klachten bij Carpaal Tunnel Syndroom?

  0
  432
  Alle vragenCategorie: syndromenWelke klachten bij Carpaal Tunnel Syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Het Carpaal Tunnel Syndroom is een van de meest voorkomende zenuwbeklemmingen. Bij dit syndroom is er sprake van een verhoogde druk op de zenuwbanen ter hoogte van de pols. Hierdoor kunnen je hand en pols pijn gaan doen.   Welke klachten bij Carpaal Tunnel Syndroom?
  3 Antwoorden
  Melissa answered 2 jaar ago

  De symptomen van het carpaal tunnel syndroom kunnen van persoon tot persoon en zelfs van dag tot dag voor dezelfde persoon sterk verschillen. Sommige mensen hebben slechts zeer milde symptomen waar ze helemaal geen last van hebben, terwijl anderen zeer ernstige, slopende symptomen kunnen hebben.

  De meest voorkomende symptomen van het carpaal tunnel syndroom zijn gevoelloosheid en tintelingen in de duim, wijsvinger, middelvinger en de helft van de ringvinger. Veel mensen ervaren ook pijn in de pols en de hand. De symptomen beginnen meestal geleidelijk en worden na verloop van tijd erger. Ze kunnen ook komen en gaan met tussenpozen.

  Sebastiaan answered 2 jaar ago

  De meest voorkomende symptomen van het carpaal tunnel syndroom zijn tintelingen, gevoelloosheid en pijn in de duim, wijsvinger, middelvinger en de helft van de ringvinger. Deze symptomen kunnen 's nachts erger zijn en overdag verbeteren. Iemand met carpaal tunnel syndroom kan ook moeite hebben om voorwerpen vast te pakken of trillingen te voelen.

  Thijs answered 2 jaar ago

  Symptomen van het carpaal tunnel syndroom zijn gevoelloosheid, tintelingen, zwakte of pijn in de hand en arm. De symptomen kunnen geleidelijk of plotseling optreden. Ze kunnen mild of ernstig zijn. Sommige mensen hebben slechts één of twee symptomen, terwijl anderen er meerdere hebben.

  Het meest voorkomende symptoom is gevoelloosheid in de duim, wijsvinger, middelvinger en de helft van de ringvinger. Tintelingen komen ook vaak voor. Pijn kan optreden in de pols, hand en arm. De pijn kan scherp of pijnlijk zijn. Zwakte en onhandigheid kunnen optreden in de hand en arm.