Wat te doen aan tarsaal tunnel syndroom?

  0
  569
  Alle vragenCategorie: syndromenWat te doen aan tarsaal tunnel syndroom?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Het tarsaal tunnel syndroom houdt in dat een voetzenuw beklemd is. Dit zorgt voor klachten in uw voeten, tenen of hiel.   Wat te doen aan tarsaal tunnel syndroom?
  4 Antwoorden
  Femke answered 1 jaar ago

  Er zijn een paar dingen die kunnen helpen bij het tarsaal tunnel syndroom. Ten eerste kunt u proberen ibuprofen te nemen om de ontsteking in het gebied te verminderen. U kunt ook proberen een brace te dragen of een stok te gebruiken om de voet en de enkel stabiel te houden. Ten slotte kunt u het gebied koelen om de zwelling te verminderen. Als deze maatregelen niet helpen, kan een operatie nodig zijn om de druk op de zenuw weg te nemen.

  Sam answered 1 jaar ago

  De tarsale tunnel is een kleine tunnel in de enkel die zenuwen en bloedvaten bevat. Het tarsaal tunnel syndroom is een aandoening die wordt veroorzaakt door druk op deze zenuwen en bloedvaten. Het belangrijkste symptoom van het tarsaal tunnel syndroom is pijn in de enkel en voet.

  Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de symptomen van het tarsaal tunnel syndroom te verlichten:

  • Geef uw enkel rust. Vermijd activiteiten die pijn veroorzaken.
  • Leg ijs op uw enkel. Leg 3 tot 4 keer per dag 15 tot 20 minuten een ijspack op je enkel.
  • Draag een compressieverband om uw enkel om de zwelling te verminderen.

  Hendry answered 1 jaar ago

  Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de symptomen van het tarsale-tunnelsyndroom te verlichten. Sommige mensen vinden verlichting door een spalk te gebruiken om de enkel 's nachts in een licht gebogen positie te houden, of door overdag compressiekousen te dragen. U kunt ook proberen pijnstillers zoals ibuprofen of acetaminophen in te nemen om het ongemak te verminderen.

  Het handhaven van een gezond gewicht is een andere belangrijke factor bij het voorkomen en beheersen van tarsaal tunnel syndroom. Overgewicht zet druk op de zenuwen in de voet, waardoor de aandoening kan verergeren. Zorg dus voor een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

  Famke answered 1 jaar ago

  Het tarsaal tunnel syndroom is een aandoening die ontstaat wanneer de nervus tibialis, die langs de binnenkant van de enkel en de voet loopt, wordt samengedrukt of geïrriteerd. De meest voorkomende symptomen zijn branden, tintelingen, gevoelloosheid en pijn in de hiel en voetboog.

  Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de symptomen van het tarsale-tunnelsyndroom te verlichten. Probeer eerst ondersteunende schoenen of inlegzolen te dragen. U kunt ook activiteiten vermijden die de enkel of voet belasten, zoals hardlopen of wandelen. U kunt ook proberen het getroffen gebied te masseren en ijskompressen aan te brengen om de zwelling te verminderen.