Welke leeftijd kun je PCOS krijgen?

  0
  399
  Alle vragenCategorie: syndromenWelke leeftijd kun je PCOS krijgen?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  PCOS is de afkorting van polycysteus ovariumsyndroom. Letterlijk betekent dit dat er meerdere vochtblaasjes in de eierstok aanwezig zijn.   Welke leeftijd kun je PCOS krijgen?
  2 Antwoorden
  Delores answered 1 jaar ago

  U kunt PCOS op elke leeftijd krijgen, maar de diagnose wordt meestal gesteld bij vrouwen van eind twintig of begin dertig.

  PCOS is een aandoening die het gevolg is van een onbalans van hormonen in het lichaam. Het kan problemen veroorzaken met de ovulatie en de vruchtbaarheid, evenals symptomen als overmatige haargroei en acne. Sommige vrouwen met PCOS hebben ook problemen met hun bloedsuikerspiegel en lopen het risico diabetes te ontwikkelen.

  Er is niet één enkele oorzaak van PCOS, maar men denkt dat het verband houdt met een combinatie van genetica en leefstijlfactoren. Er bestaat geen genezing voor PCOS, maar er zijn behandelingen beschikbaar die kunnen helpen de symptomen te beheersen.

  Joey answered 1 jaar ago

  Polycysteus ovarium syndroom (PCOS) is een hormoonstoornis die vrouwen in de reproductieve leeftijd kan treffen. Tekenen en symptomen van PCOS zijn onregelmatige menstruaties, overmatige haargroei in het gezicht en op het lichaam, acne en gewichtstoename.

  Er is geen specifieke leeftijd waarop je PCOS kunt krijgen, maar het treft meestal vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Volgens het Office on Women's Health heeft tussen 5% en 10% van de vrouwen in de Verenigde Staten PCOS. Als u denkt dat u PCOS hebt of als u last hebt van de symptomen, ga dan naar uw arts voor een diagnose en behandeling.