Is dementie hetzelfde als alzheimer?

  0
  563
  Alle vragenCategorie: DementieIs dementie hetzelfde als alzheimer?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Veel mensen denken vaak dat dementie en alzheimer hetzelfde zijn. Dit kan komen omdat ze toch wel veel raakvlakken met elkaar hebben. Maar toch is er een verschil.
  Is dementie hetzelfde als alzheimer?
  4 Antwoorden
  Caroline answered 1 jaar ago

  Dementie is een verzamelnaam voor een breed scala aan symptomen die worden veroorzaakt door aandoeningen die de hersenen aantasten. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie.

  Dementie kan het gevolg zijn van verschillende aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer, beroertes, hersentumoren en hoofdletsel. De symptomen van dementie variëren afhankelijk van de onderliggende oorzaak. De ziekte van Alzheimer veroorzaakt meestal problemen met het geheugen, het denken en het redeneren.

  Hendry answered 1 jaar ago

  Nee, dementie is niet hetzelfde als Alzheimer. Dementie is een verzamelnaam voor een groep symptomen die worden veroorzaakt door schade aan de hersenen. De ziekte van Alzheimer is één soort dementie. Andere soorten dementie zijn vasculaire dementie, Lewy body dementie en frontotemporale dementie.

  Daan answered 1 jaar ago

  Dementie is een overkoepelende term die verwijst naar een reeks symptomen die gepaard gaan met een achteruitgang van het denkvermogen. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie, 60-70% van de gevallen. Andere oorzaken van dementie zijn vasculaire dementie, Lewy body dementie en frontotemporale kwabdementie.

  Jozua answered 1 jaar ago

  Dementie is een syndroom dat wordt veroorzaakt door verschillende ziekten van de hersenen, waaronder de ziekte van Alzheimer. Dementie wordt gekenmerkt door achteruitgang van het denkvermogen en geheugenverlies. Andere symptomen zijn veranderingen in stemming of gedrag, problemen met spreken, taalbegrip of het uitvoeren van eenvoudige taken, en problemen met lopen of evenwicht.

  De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Het gaat om 60-80% van de gevallen. Bij de ziekte van Alzheimer sterven zenuwcellen in de hersenen geleidelijk af, waardoor de geestelijke vermogens afnemen.