Wat is syndroom van Marfan?

  0
  484
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is syndroom van Marfan?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Patiënten met het syndroom van Marfan vertonen specifieke kenmerken, zoals een magere lichaamsbouw met lange armen en/of benen. Maar wat houdt dit syndroom precies in. Wat is syndroom van Marfan?
  3 Antwoorden
  Unice answered 2 jaar ago

  Het Marfan syndroom is een genetische aandoening die het bindweefsel van het lichaam aantast. Bindweefsel houdt het lichaam bijeen en ondersteunt veel organen en weefsels.

  Mensen met het Marfan syndroom hebben vaak problemen met hun hart, ogen, botten en gewrichten. Ze kunnen ook langer zijn dan gemiddeld en ongewoon lange vingers en tenen hebben. Er bestaat geen genezing voor het Marfan syndroom, maar medicijnen en operaties kunnen de symptomen helpen voorkomen of behandelen.

  Jelisa answered 2 jaar ago

  Het syndroom van Marfan is een aandoening die het bindweefsel van het lichaam aantast. Bindweefsel vormt de structurele basis van het lichaam en helpt cellen en organen op hun plaats te houden. Het Marfan-syndroom kan elk deel van het lichaam aantasten, maar vaak gaat het om het hart, de bloedvaten, de botten en de gewrichten.

  Mensen met het Marfan-syndroom zijn meestal erg lang en dun met onevenredig lange armen, benen, vingers en tenen. Zij kunnen ook een kromming van de wervelkolom (scoliose), problemen met hun ogen (zoals bijziendheid of astigmatisme) en aorta-aneurysma's hebben.

  Milan answered 2 jaar ago

  Het syndroom van Marfan is een genetische aandoening die het bindweefsel van het lichaam aantast. Bindweefsel biedt steun aan de organen en weefsels van het lichaam. Mensen met het Marfan syndroom zijn meestal lang en dun met lange armen, benen en vingers. Ze hebben ook een gebogen wervelkolom en borstkas. Andere kenmerken van het Marfan-syndroom zijn problemen met de ogen, het hart en de longen.

  Er bestaat geen genezing voor het Marfan-syndroom, maar behandeling kan helpen om de symptomen te beheersen. De behandeling kan bestaan uit medicijnen om de bloeddruk of het cholesterolgehalte te verlagen, een operatie om de kromme ruggengraat of lekkende hartkleppen te repareren, en beugels of speciale schoenen om de voeten in de juiste stand te houden.