Wat is TOS syndroom?

  0
  452
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is TOS syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Kortgeleden heb ik een artikel gelezen over het TOS syndroom. Het artikel was heel uitgebreid, kan iemand mij in het kort vertellen over het TOS syndroom. Wat is TOS syndroom?  
  2 Antwoorden
  Daan answered 2 jaar ago

  TOS-syndroom staat voor "Thoracic Outlet Syndrome". Het is een aandoening die wordt veroorzaakt door compressie van de zenuwen en bloedvaten die door het schoudergebied lopen. Symptomen zijn pijn, gevoelloosheid, tintelingen en zwelling in de arm en hand.

  De oorzaak van TOS is meestal te wijten aan een blessure of herhaalde overbelasting, maar kan ook worden veroorzaakt door tumoren of zwangerschap. De behandelingsmogelijkheden variëren afhankelijk van de ernst van de symptomen, maar kunnen bestaan uit fysiotherapie, chirurgie of medicijnen.

  Rachel answered 2 jaar ago

  Het TOS-syndroom is een zeldzame, chronische en progressieve neurologische aandoening. Het is het gevolg van schade aan de zenuwen in de plexus brachialis, een groep zenuwen die de armen en handen aansturen. De meest voorkomende symptomen zijn pijn en zwakte in de armen en handen. Andere symptomen zijn gevoelloosheid of tintelingen in de handen of armen, problemen met de handcoördinatie, vermoeidheid en spieratrofie. Er bestaat momenteel geen genezing voor het TOS-syndroom en er is geen standaardbehandeling. De behandeling richt zich op verlichting van de pijn en verbetering van het functioneren. Bij sommige mensen met het TOS syndroom kan een operatie nodig zijn om de druk op de zenuwen te verlichten.