Wat is shockwave therapie achillespees?

  0
  853
  Alle vragenCategorie: therapieWat is shockwave therapie achillespees?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij een achillespeers ontsteking voel je pijn bij je hielen of net boven je hielen. Dit kan tijdens het lopen heel pijn doen. Hiervoor kan je gebruik maken van shockwave therapie. Wat is shockwave therapie achillespees?
  5 Antwoorden
  Jack answered 2 jaar ago

  Schokgolftherapie voor de achillespees is een nieuwe behandeling waarbij geluidsgolven worden gebruikt om de pees te helpen herstellen. De geluidsgolven creëren kleine belletjes die barsten, waardoor het lichaam wordt gestimuleerd nieuw weefsel aan te maken en het gebied te genezen. Het is een niet-chirurgische behandeling die geen verdoving vereist en weinig bijwerkingen heeft.

  Schokgolftherapie wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder chronische pijn, fasciitis plantaris, tenniselleboog en meer. Voor de achillespees kan het helpen de functie te verbeteren en de pijn te verminderen. Het is het meest effectief wanneer het in een vroeg stadium van de blessure wordt toegepast, voordat de blessure kan verergeren.

  Sebastiaan answered 2 jaar ago

  Het is een niet-invasieve, poliklinische procedure waarbij gepulseerde geluidsgolven worden gebruikt om chronische hielpijn te behandelen. Schokgolftherapie voor de achillespees wordt gebruikt om de collageenstrengen die zich in en rond de pees hebben opgehoopt af te breken of te verstoren. Deze behandeling kan de pijn verlichten en de functie verbeteren.

  Samantha answered 2 jaar ago

  Schokgolftherapie voor achillespeesontsteking is een niet-invasieve behandeling die geluidsgolven gebruikt om het genezingsproces te stimuleren. Het wordt meestal gebruikt voor mensen die andere behandelingen, zoals rust, ijs en fysiotherapie, zonder succes hebben geprobeerd.

  Schokgolftherapie werkt door energiegolven door de huid en in het beschadigde weefsel te sturen. Deze energie stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en helpt het weefsel te herstellen. Het is een relatief nieuwe behandeling en er wordt nog onderzoek gedaan naar de langetermijneffecten ervan. De eerste studies hebben echter aangetoond dat het effectief is in het verminderen van pijn en het verbeteren van de functie bij mensen met achillespeesontsteking.

  Luuk answered 2 jaar ago

  Shockwave therapie voor de achillespees is een behandeling die wordt gebruikt om pijn en functie te helpen verbeteren bij mensen met chronische achilles tendinopathie. Chronische achillestendinopathie is een aandoening waarbij er sprake is van pijn en disfunctie in de achillespees die langer dan zes maanden aanhoudt.

  Schokgolftherapie maakt gebruik van hoogenergetische geluidsgolven om de genezing in het getroffen gebied te stimuleren. Het wordt meestal gebruikt als laatste redmiddel nadat andere behandelingen, zoals fysiotherapie en injecties met corticosteroïden, hebben gefaald. Er zijn aanwijzingen dat shockwave-therapie effectief kan zijn bij het verbeteren van pijn en functie bij mensen met chronische achillestendinopathie.

  Melissa answered 2 jaar ago

  Shockwave therapie voor de achillespees is een behandeling waarbij geluidsgolven worden gebruikt om de genezing in de pees te stimuleren. Het wordt vaak gebruikt voor mensen met achillespeesontsteking, een aandoening die pijn en ontsteking in de pees veroorzaakt.

  Schokgolftherapie zou werken door kleine scheurtjes in het weefsel van de pees te veroorzaken. Dit stimuleert het lichaam om de scheurtjes te herstellen en de pees te versterken. De behandeling kan ook helpen de ontsteking te verminderen.