Wat is prolonged exposure therapie?

  0
  2117
  Alle vragenCategorie: therapieWat is prolonged exposure therapie?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Kan iemand mij uitleggen wat deze vorm van therapie inhoudt? Wat is prolonged exposure therapie?
  4 Antwoorden
  Francis answered 2 jaar ago

  Prolonged exposure therapy (PET) is een vorm van psychologische behandeling die effectief is gebleken bij de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS).

  Bij PET wordt de persoon met PTSS herhaaldelijk blootgesteld aan de gedachten, gevoelens en herinneringen in verband met zijn trauma in een veilige en gecontroleerde omgeving. Dit helpt de persoon hun traumatische herinneringen te confronteren en te verwerken, wat uiteindelijk hun symptomen van PTSS kan verminderen.

  Bert answered 2 jaar ago

  Langdurige blootstellingstherapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie (CGT) waarbij mensen worden geholpen hun angsten te confronteren en ermee om te gaan.

  Bij langdurige blootstellingstherapie stel je jezelf geleidelijk bloot aan de gedachten, gevoelens en situaties die je bang maken. Het idee is dat je daardoor leert de angst te verdragen en je minder angstig te voelen. Dit zal je helpen een voller leven te leiden ondanks je angsten.

  Therapeuten gebruiken exposure therapie vaak bij aandoeningen als paniekstoornis, sociale angststoornis, specifieke fobieën en posttraumatische stressstoornis (PTSS).

  Rachel answered 2 jaar ago

  Langdurige blootstellingstherapie is een soort cognitieve gedragstherapie die effectief is gebleken bij de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Bij langdurige blootstellingstherapie helpt de therapeut de patiënt om geleidelijk en systematisch pijnlijke herinneringen, gedachten en gevoelens in verband met de traumatische gebeurtenis onder ogen te zien.

  Dit kan worden gedaan door de patiënt herhaaldelijk over het trauma te laten praten, erover te schrijven, te luisteren naar opnames van de eigen stem die erover praat, of door plaatsen te bezoeken die met het trauma worden geassocieerd. Het doel is dat de patiënt deze herinneringen onder ogen ziet en verwerkt in plaats van ze te vermijden. Dit kan een moeilijk proces zijn, maar het kan mensen helpen om PTSS te overwinnen en hun leven weer op te pakken.

  Wilma answered 2 jaar ago

  Verlengde blootstelling (PE) therapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie die effectief is gebleken bij de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Bij PE-therapie worden patiënten in een veilige en gecontroleerde omgeving blootgesteld aan traumatische herinneringen of herinneringen aan de traumatische gebeurtenis(sen). Het doel is de patiënten te helpen de herinneringen te confronteren en te verwerken, in plaats van ze te vermijden. Dit kan een emotioneel moeilijk proces zijn, maar het is in veel gevallen zeer effectief gebleken.