Voor welke chronische aandoeningen bestaat op dit moment ketenzorg?

  0
  712
  Alle vragenCategorie: aandoeningenVoor welke chronische aandoeningen bestaat op dit moment ketenzorg?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Patiënten met een chronische aandoening worden langere tijd behandeld. Bij deze behandeling zijn vaak meerdere speciale zorgverleners nodig. Dit heet 'ketenzorg'. Voor welke chronische aandoeningen bestaat op dit moment ketenzorg?
  4 Antwoorden
  Melissa answered 2 jaar ago

  Ketenzorg bestaat voor een groot aantal chronische aandoeningen, waaronder diabetes, hart- en vaatziekten en astma. In veel gevallen is gebleken dat het ketenzorgmodel effectiever is dan traditionele zorgmodellen wat betreft verbetering van de resultaten voor de patiënt en verlaging van de kosten.

  Het ketenzorgmodel is gebaseerd op het idee dat patiënten met chronische aandoeningen gecoördineerde zorg moeten kunnen krijgen van een team van specialisten die allemaal met elkaar verbonden zijn via een gedeeld elektronisch patiëntendossier. Door deze coördinatie hebben artsen een beter inzicht in de individuele geschiedenis van elke patiënt en kunnen zij meer gecoördineerde en gepersonaliseerde zorg verlenen.

  Adam answered 2 jaar ago

  Ketenzorg bestaat voor Chronische obstructieve longziekte (COPD), congestief hartfalen (CHF) en diabetes mellitus.

  Ketenzorg is een gezamenlijke aanpak van de zorg voor patiënten met chronische ziekten waarbij een team van zorgverleners wordt ingezet die gecoördineerde, continue en uitgebreide zorg verlenen. Het doel van ketenzorg is het optimaliseren van de patiëntenresultaten door het voorkomen van complicaties, het verminderen van ziekenhuisopnames en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

  Evie answered 2 jaar ago

  Ketenzorg, ook bekend als episode-based of gebundelde betalingen, verwijst meestal naar een betalingsmodel waarbij een zorgverlener een vast bedrag krijgt voor de zorg van een individuele patiënt voor alle diensten en behandelingen die tijdens een episode van zorg worden verleend.

  De bedoeling van ketenzorg is de uitgaven te verlagen door aanbieders aan te moedigen om episodes van zorg efficiënter en gezamenlijk te beheren. Enkele veel voorkomende chronische aandoeningen waarvoor ketenzorg bestaat, zijn hartaanvallen, congestief hartfalen en gewrichtsprothesen.

  Meruchia answered 2 jaar ago

  Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat chronische aandoeningen sterk kunnen variëren in termen van ernst en vereiste behandelingen. Enkele van de meest voorkomende chronische aandoeningen waarvoor Chain Care momenteel bestaat, zijn: diabetes, hart- en vaatziekten, astma en kanker. Het is echter belangrijk op te merken dat Chain Care zich altijd uitbreidt en ontwikkelt om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen met chronische aandoeningen, dus er kunnen in de toekomst nieuwe aandoeningen worden toegevoegd.