Wat is het syndroom van Down?

  0
  370
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is het syndroom van Down?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  Wat is het syndroom van Down?

  2 Antwoorden
  Hendry answered 2 jaar ago

  Het syndroom van Down is een chromosomale aandoening die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een extra kopie van chromosoom 21. Dit extra genetisch materiaal verandert het verloop van de ontwikkeling en veroorzaakt de kenmerkende gelaatstrekken en verstandelijke beperking die met het syndroom van Down worden geassocieerd.

  Mensen met het syndroom van Down hebben een verhoogd risico op bepaalde medische aandoeningen zoals hartafwijkingen, ademhalingsproblemen en de ziekte van Alzheimer. De levensverwachting is de laatste jaren echter sterk verbeterd door de vooruitgang in de medische zorg. Met de juiste ondersteuning en behandeling kunnen de meeste mensen met het syndroom van Down een volwaardig en productief leven leiden.

  Daan answered 2 jaar ago

  Het syndroom van Down is een genetische aandoening die meestal een bepaalde mate van verstandelijke beperking en lichamelijke afwijkingen veroorzaakt. Het komt voor bij mensen met een extra kopie van chromosoom 21.

  De kenmerken en de ernst van het syndroom van Down variëren van persoon tot persoon, maar gemeenschappelijke kenmerken zijn een lage spierspanning, een klein gestalte, afgeplatte gelaatstrekken, en een opwaartse hoek van de ogen. Sommige mensen met het syndroom van Down hebben ook gezondheidsproblemen zoals hartafwijkingen, ademhalingsproblemen, gezichts- en gehoorproblemen, de ziekte van Alzheimer en obesitas.