Wat is Guillain-Barré syndroom?

  0
  458
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is Guillain-Barré syndroom?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  De oorzaak van Guillain-Barré is vaak een gewone verkoudheid, griep of diarree. Dit syndroom begint meestal ook vrij plotseling.   Wat is Guillain-Barré syndroom?
  3 Antwoorden
  Lucas answered 1 jaar ago

  Het Guillain-Barre syndroom (GBS) is een zeldzame aandoening die het zenuwstelsel aantast. Het kan spierzwakte, verlamming en problemen met ademhaling, hartslag en bloeddruk veroorzaken.

  De meeste mensen herstellen volledig van GBS, maar sommige mensen hebben langdurige zenuwproblemen. In zeer zeldzame gevallen kan GBS dodelijk zijn. De oorzaak van GBS is in de meeste gevallen onbekend. Het kan echter worden veroorzaakt door een virus of door een immuunreactie nadat u met een virus bent besmet.

  Francis answered 1 jaar ago

  Het Guillain-Barré-syndroom (GBS) is een snel progressieve auto-immuunziekte die het perifere zenuwstelsel aantast, dat informatie van en naar de hersenen en het ruggenmerg overbrengt. De eerste symptomen zijn meestal tintelingen in de tenen en vingers. Deze gevoelens kunnen intenser worden tot ze uiteindelijk het hele lichaam verlammen.

  Er is geen genezing voor GBS bekend, maar de meeste mensen herstellen uiteindelijk met tijd en behandeling. Sommige mensen ervaren na hun eerste herstel kleine terugvallen, terwijl anderen langdurig gehandicapt zijn. Ongeveer 30% van de mensen die GBS krijgen, overlijdt aan de ziekte of de complicaties ervan.

  Hans answered 1 jaar ago

  Het Guillain-Barre syndroom (GBS) is een zeldzame aandoening waarbij het immuunsysteem van het lichaam een deel van het zenuwstelsel aanvalt. Dit kan leiden tot spierzwakte en problemen met bewegen, evenwicht en coördinatie. GBS kan ook het vermogen om te ademen en te slikken aantasten. De meeste mensen herstellen volledig van GBS, maar sommigen hebben langdurige problemen.