Hoe vaak komt nefrotisch syndroom voor?

  0
  558
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe vaak komt nefrotisch syndroom voor?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij het nefrotisch syndroom werken de nierfilters niet meer goed. Je kunt dan teveel eiwitten plassen en heb dan te weinig in je bloed.   Hoe vaak komt nefrotisch syndroom voor?
  5 Antwoorden
  Jochem answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom (NS) is een zeldzame nieraandoening die ongeveer 1 op de 10.000 mensen treft.

  Het wordt veroorzaakt door schade aan de filtereenheden van de nier (glomeruli), wat leidt tot proteïnurie (eiwit in de urine), hypoalbuminemie (laag albuminegehalte in het bloed) en oedeem (zwelling). NS kan primair of secundair zijn. Bij primair NS zijn de filtereenheden van de nier zonder bekende reden beschadigd. Secundaire NS is het gevolg van een andere onderliggende ziekte of aandoening, zoals diabetes, lupus of kanker.

  Klaas answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een zeldzame aandoening die de nieren aantast, waardoor ze grote hoeveelheden eiwitten in de urine lekken. Het nefrotisch syndroom kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder nierfalen. Het treft ongeveer 1 op de 10.000 mensen in de Verenigde Staten.

  Samantha answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een vrij veel voorkomende aandoening, waaraan ongeveer 1 op de 1000 mensen lijdt. Het kan op elke leeftijd voorkomen, maar komt vaker voor bij kinderen en jonge volwassenen. Mannen hebben meer kans op het nefrotisch syndroom dan vrouwen. De oorzaak van het nefrotisch syndroom is in de meeste gevallen niet bekend.

  Tamieke answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een ongewone aandoening waarbij de nieren beschadigd zijn en niet zoals het hoort eiwitten uit het bloed kunnen filteren. Eiwit in de urine veroorzaakt schuimvorming.

  Het kan mensen van elke leeftijd treffen, maar komt vaker voor bij kinderen en jonge volwassenen. De oorzaak is vaak onbekend, maar kan verband houden met een probleem met het immuunsysteem of een virus. De behandeling omvat het innemen van medicijnen om de zwelling te verminderen en de nieren te beschermen, het eten van een gezond dieet en het controleren van de bloeddruk. In sommige gevallen kan een niertransplantatie nodig zijn.

  Famke answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is geen veel voorkomende ziekte. Geschat wordt dat het jaarlijks tussen 1 en 7 personen per 100.000 personen treft.