Hoe krijg je prikkelbare darm syndroom?

  0
  207
  Alle vragenCategory: syndromenHoe krijg je prikkelbare darm syndroom?
  gast Staff asked 5 months ago

  Hoe krijg je prikkelbare darm syndroom?

  3 Answers
  Evie answered 5 months ago

  Het prikkelbare darmsyndroom (IBS) is een functionele maagdarmstoornis die buikpijn, een opgeblazen gevoel, diarree en constipatie veroorzaakt. De oorzaak van IBS is onbekend, maar men denkt dat het verband houdt met veranderingen in de manier waarop de darmen zich samentrekken en voedsel door het spijsverteringsstelsel verplaatsen.

  Samantha answered 5 months ago

  Er is niet één oorzaak van IBS, maar er zijn een paar dingen die uw risico kunnen verhogen. Als u bijvoorbeeld een familiegeschiedenis van IBS hebt, is de kans groter dat u de aandoening ontwikkelt. Stress kan bij sommige mensen ook IBS-symptomen uitlokken. En bepaald voedsel - zoals kruisbloemige groenten, zuivelproducten en vetrijk voedsel - kan bij sommige mensen met IBS problemen veroorzaken.

  Joey answered 5 months ago

  Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Sommige mensen krijgen het prikkelbare darmsyndroom door voedselovergevoeligheden, anderen door stress, en weer anderen door een onevenwicht in de darmmicrobiota.

  Voedselovergevoeligheden zijn een veel voorkomende oorzaak van IBS. Voedingsmiddelen die het meest in verband worden gebracht met voedselovergevoeligheid en IBS zijn zuivelproducten, gluten en suiker. Stress kan ook bijdragen tot IBS. Als mensen gestrest zijn, wordt hun sympathisch zenuwstelsel geactiveerd en dit kan leiden tot veranderingen in de darmfunctie en motiliteit. En tenslotte zijn onevenwichtigheden in de darmmicrobiota in verband gebracht met IBS.