Wat is een extrapiramidale aandoening?

  0
  490
  Alle vragenCategorie: aandoeningenWat is een extrapiramidale aandoening?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Onlangs heb ik een artikel gelezen over extrapiramidale aandoening. Ik zou daar graag meer over willen weten. Kan iemand mij uitleggen wat deze aandoening precies inhoudt.   Wat is een extrapiramidale aandoening?
  4 Antwoorden
  Shyanne answered 1 jaar ago

  Extrapyramidale stoornis is een neurologische aandoening die de beweging beïnvloedt. Het kan problemen veroorzaken met evenwicht, houding en coördinatie. Symptomen zijn onder meer tremoren, spierstijfheid en problemen met lopen en praten.

  Extrapyramidale stoornissen worden meestal veroorzaakt door schade aan de hersenen of het zenuwstelsel. Het kan het gevolg zijn van hoofdletsel, beroerte, infectie of blootstelling aan giftige stoffen. Sommige medicijnen kunnen ook extrapyramidale stoornissen veroorzaken. De behandeling bestaat meestal uit medicatie en fysiotherapie.

  Jozua answered 1 jaar ago

  Extrapyramidale stoornis is een algemene term die verwijst naar problemen met de beweging of houding van uw lichaam. Het kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende medische aandoeningen, waaronder infecties, tumoren, beroertes en bepaalde soorten medicatie.

  Enkele veel voorkomende symptomen van extrapyramidale stoornissen zijn tremoren, stijfheid, abnormale bewegingen en moeite met lopen. De aandoening kan in ernst variëren van licht tot invaliderend, en kan problemen veroorzaken bij basisactiviteiten als eten en aankleden. De behandeling hangt af van de onderliggende oorzaak van de stoornis en kan bestaan uit medicijnen, fysiotherapie of een operatie.

  Elain answered 1 jaar ago

  Extrapyramidale stoornis is een neurologische aandoening die het extrapyramidale systeem aantast, dat verantwoordelijk is voor het controleren van beweging. Symptomen zijn onwillekeurige spierbewegingen, tremoren en stijfheid. De oorzaak van extrapyramidale stoornissen is onbekend, maar men denkt dat ze worden veroorzaakt door schade aan of afwijkingen in de hersenen. De behandeling bestaat meestal uit medicijnen die de symptomen onder controle houden.

  Evie answered 1 jaar ago

  Extrapyramidale stoornis is een algemene term die wordt gebruikt om een verscheidenheid aan bewegingsstoornissen te beschrijven die worden veroorzaakt door problemen in de hersenen. Veel verschillende soorten medicijnen kunnen extrapyramidale symptomen veroorzaken, waaronder sommige antipsychotische medicijnen, anti-emetica (medicijnen tegen misselijkheid en braken) en antihistaminica.

  Extrapyramidale symptomen zijn onder meer tremoren, spierstijfheid of spasmen, vertraagde bewegingen en problemen met evenwicht en coördinatie. Deze symptomen kunnen zeer invaliderend zijn en vereisen vaak behandeling met medicijnen.